Απεγνωσμένοι οι άνθρωποι του Πολιτισμού – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Απεγνωσμένοι  οι άνθρωποι του Πολιτισμού – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του Πολιτισμού καθώς όπως γράφει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α), η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. 

Καλεί λοιπόν, τα μέλη της των σωματείων να συμμετάσχουν στην επόμενη κινητοποίηση για νέες διεκδικήσεις την Τετάρτη 15 Ιουλίου (Παλαιά Βουλή, άγαλμα Κολοκοτρώνη, οδός Σταδίου) στις 7.30 μ.μ. με πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι άνθρωποι του πολιτισμού βρίσκονται σε απόγνωση», και καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι από από την 1η Μαΐου έως σήμερα δεν υπήρξε πολιτιστική δραστηριότητα αλλά και τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί από την κυβέρνηση για την στήριξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών παραγωγών είναι απολύτως ανεπαρκή.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό «εκτεθειμένους στους αγριότερους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Με την επιστολή τους επίσης κατηγορούν το ΥΠΠΟ ότι »έχει αρνηθεί να θέσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα απαγορεύει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία”.

Η κατάσταση των ανθρώπων του Πολιτισμού επιδεινώθηκε γράφει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και καλεί τα μέλη των σωματείων να συμμετάσχουν στην επόμενη κινητοποίηση για νέες διεκδικήσεις την Τετάρτη 15 Ιουλίου (Παλαιά Βουλή, άγαλμα Κολοκοτρώνη, οδός Σταδίου) στις 7.30 μ.μ. με πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η Επιστολή της ΠΟΘΑ προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εργασίας, και Ανάπτυξης

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που ο χώρος του πολιτισμού ανέστειλε πλήρως τη λειτουργία του. Όλο αυτόν τον καιρό δώσαμε έναν ακατάπαυστο αγώνα ώστε η κυβέρνηση να στηρίξει τον Πολιτισμό και τους εργαζομένους του στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Ο αγώνας αυτός έφερε κάποια αποτελέσματα και η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα, τα οποία, όμως, δεν κάλυψαν τελικά πάρα ένα μέρος του κλάδου. Όσα έγιναν, αφορούσαν την περίοδο 13 Μαρτίου-30 Απριλίου αν και μέχρι σήμερα όλες οι δραστηριότητες του κλάδου παραμένουν σε αναστολή και όσες δειλά ξεκινούν είναι εντελώς αβέβαιο αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο τομέας της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού έχασε το 93% του κύκλου εργασιών του και βρίσκεται στην πρώτη θέση των πληττόμενων κλάδων.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα για την περίοδο από την 1η Μαΐου έως σήμερα κατά την οποία δεν υπήρξε πολιτιστική δραστηριότητα. Τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί για την στήριξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών παραγωγών είναι απολύτως ανεπαρκή, αφήνοντας τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στους αγριότερους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Επιπλέον το ΥΠΠΟ έχει αρνηθεί να θέσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα απαγορεύει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται καθώς, επιπλέον, είναι ασαφές το πώς θα λειτουργήσει ο κλάδος τον χειμώνα. Κανένα σχέδιο δεν μας έχει κοινοποιηθεί και κανένας προγραμματισμός για το πώς το κράτος θα στηρίξει τον Πολιτισμό τον πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όταν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκτός της ενδεχόμενης υγειονομικής κρίσης και μία ζοφερή οικονομική πραγματικότητα.

Ζητάμε:

Την υλοποίηση των δεσμεύσεων για κάλυψη του συνόλου των εργαζομένων στον πολιτισμό με τα μέτρα στήριξης.

Την επέκταση των μέτρων στήριξης τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο για όλους τους πληττόμενους.

Ολοκληρωμένο σχέδιο μέτρων στήριξης και ενίσχυσης της εργασίας που θα ξεκινάει από τον Ιούλιο και θα επεκτείνεται στην χειμερινή περίοδο.

Επιδότηση όλων τω ανέργων.

Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την κατοχύρωση και προστασία τω πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην νέα ψηφιακή εποχή.

Ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων με διαφανή κριτήρια και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για όλα τα παραπάνω και σε συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων μας (7 Μαΐου, 21 Μαΐου, 3 Ιουνίου), οργανώνουμε κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στην Παλαιά Βουλή (Άγαλμα Κολοκοτρώνη-οδός Σταδίου) στις 7.30 μμ. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας , συσπειρωνόμαστε, ενισχύουμε τον κλάδο μας.

Κανείς μόνος του σε αυτήν την κρίση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο.Τ

ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»

ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Κ.Θ.Β.Ε. ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧ/ΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚ/ΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ-ΑΚΡΟΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ UNIMA ΕΛΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ “Ο ΑΡΙΩΝ”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter