Απεγνωσμένοι οι συμβασιούχοι του Μεγάρου Μουσικής – Ζητούν να ενταχθούν στα οριζόντια μέτρα (Video)

Απεγνωσμένοι οι συμβασιούχοι του Μεγάρου Μουσικής – Ζητούν να ενταχθούν στα οριζόντια μέτρα (Video)

Να ενταχθούν στα οριζόντια μέτρα στήριξης αιτούνται οι 92 εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Μεγάρου Μουσικής που καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από αυτά, καθώς το Μέγαρο ανήκει στο ευρύτερο Δημόσιο και δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτά.

Η Μαρίνα Δρίτσα, ταξιθέτρια του Μεγάρου Μουσικής μιλώντας στο Open περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι ωρομίσθιοι συμβασιούχοι στο Μέγαρο Μουσικής με συμβάσεις των 60 ευρώ.

Όπως σημείωσε, η ίδια από τις 13/03 του Μάρτη οι συμβασιούχοι λαμβάνουν «φιλοδώρημα» επίδομα 300 ευρώ αναδρομικά – που μάλιστα εξαιρούνται πολλοί συνάδελφοι- και βρίσκονται αποκλεισμένοι τόσο από το επίδομα ενοικίου όσο και τις λοιπές ρυθμίσεις των οριζόντιων μέτρων στήριξης.

Η ταξιθέτρια του Μεγάρου Μουσικής τόνισε επίσης ότι οι 92 εργαζόμενοι «αιτούνται την συμπερίληψή τους στα οριζόντια μέτρα στήριξης».

Ωστόσο, το Υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Πολιτισμού και Οικονομικών που απευθύνθηκαν οι συμβασιούχοι, διατείνονται ότι οι συμβάσεις τους είναι τέτοιες που εντάσσονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και γι αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται στις έκτακτες ρυθμίσεις.

«Προσβλέπουμε σε μία δίκαιη μεταχείριση από πλευράς διοίκησης του Μεγάρου Μουσικής, του εργοδότη μας δηλαδή, για μία ουσιαστικά συμπερίληψη και μία εξίσωση της ρύθμισης που δίνεται» είπε καταληκτικά η Μαρίνα Δρίτσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter