Απειλείται η ΔΟΥ Θήβας – Κοινοβουλευτική ερώτηση Πούλου

Απειλείται η ΔΟΥ Θήβας – Κοινοβουλευτική ερώτηση Πούλου

Μεθοδικά και χωρίς καμία πρόνοια για τις ανάγκες της περιφέρειας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την αποψίλωση βασικών δημόσιων υπηρεσιών στη Θήβα. Μετά το Πρωτοδικείο και το Νοσοκομείο, τώρα έρχεται η σειρά της ΔΟΥ Θηβών, η οποία κινδυνεύει με σοβαρή υποβάθμιση, σύμφωνα με σχεδιασμούς της ΑΑΔΕ.

Ερώτηση προς τους αρμοδίους υπουργούς για το ζήτημα κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής και μέλος του Κινήματος Δημοκρατίας, Γιώτα Πούλου, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια αποδυνάμωσης της ΔΟΥ και να προχωρήσει στην ενίσχυσή της με προσωπικό και μέσα.

Η κ. Πούλου επισημαίνει πως «η διατήρηση – και κυρίως η ενίσχυση – της τοπικής ΔΟΥ αποτελεί ζήτημα κοινωνικής ισότητας, λειτουργικής αποκέντρωσης και αναπτυξιακής ισορροπίας».

Ολόκληρη η ερώτηση 

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι δημόσιες υπηρεσίες της Θήβας!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει μεθοδικά την αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών στη Θήβα. Μετά το Πρωτοδικείο και το Νοσοκομείο, τώρα επιχειρεί να αποδυναμώσει και τη Δ.Ο.Υ. Θήβας.

Η διατήρηση – και πολύ περισσότερο η ουσιαστική ενίσχυση – της Δ.Ο.Υ. Θήβας αποτελεί προϋπόθεση κοινωνικής δικαιοσύνης, αναπτυξιακής ισορροπίας και λειτουργικής  αποκέντρωσης. Η φορολογική εξυπηρέτηση δεν μπορεί να εξαρτάται από απομακρυσμένα τηλεφωνικά κέντρα, ούτε να απαιτεί πολύωρες μετακινήσεις πολιτών και επαγγελματιών σε «κεντρικοποιημένες δομές».

Ως Βουλευτής και μέλος του Κινήματος Δημοκρατίας, εκφράζω την κατηγορηματική αντίθεσή μου στα σχέδια υποβάθμισης των φορολογικών υπηρεσιών της Θήβας και της περιφέρειάς μας γενικά. Συμπαραστέκομαι στους εργαζόμενους της ΔΟΥ Θηβών και συντάσσομαι με το ψήφισμα του Δήμου Θηβαίων.
Η αποδυνάμωση μιας τόσο νευραλγικής δημόσιας υπηρεσίας δεν αποτελεί “εκσυγχρονισμό”, αλλά πλήγμα για την ισότιμη εξυπηρέτηση των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Καλώ την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΑΑΔΕ να αναθεωρήσουν άμεσα κάθε σχεδιασμό συρρίκνωσης των ΔΟΥ της Βοιωτίας και να προχωρήσουν, στην ουσιαστική ενίσχυσή τους με επαρκές προσωπικό, σύγχρονες υποδομές και διευρυμένες αρμοδιότητες!

Γιώτα Πούλου

Ανεξάρτητη Βουλευτής Βοιωτίας

Μέλος του Κινήματος Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Προεδρία στο ΣΑ ΟΗΕ, απουσία στη διπλωματία για Ιράν–Ισραήλ

Το Ισραήλ προετοίμαζε μήνες την επίθεση στο Ιράν για να καταστρέψει την αεράμυνά του

Ιράν: «Ληστεία» στο ιρανικό κρυπτονόμισμα από ομάδα χάκερ που συνδέεται με το Ισραήλ

Ετικέτες

Documento Newsletter