Απειλές Ακάρ: Στην Κύπρο είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το ‘74

Απειλές Ακάρ: Στην Κύπρο είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το ‘74

Η υπογραφή των Συμβολαίων Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής που αφορούν σε αδειοδότηση του τεμαχίου 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κοινοπραξία των εταιρειών Total και Eni και σε εκχώρηση στην Total μέρους των δικαιωμάτων που κατέχει η Eni στα τεμάχια 2,3,8 και 9 έχει κάνει πυρ και μανία την Άγκυρα η οποία από χθες προβαίνει σε προειδοποιήσεις ακόμα και σε απειλητικό τόνο. 

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που έστειλε αυστηρό μήνυμα χθες την Κύπρο να μην προβαίνει σε «μονομερείς ενέργειες που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων», τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στον ίδιο απειλητικό τόνο. 

«Έχουμε μια σαφή στάση όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας», είπε ο Ακάρ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», είπε ακόμη, σύμφωνα με το Sigmalive.

Παράλληλα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, τόνισε πως «για εμάς το σημαντικό δεν είναι το όνομα του μοντέλου της λύσης που θα εφαρμοστεί, αλλά η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στο μηχανισμό λήψης αποφάσεων και η πολιτική ισότητα».

«Οι Ελληνοκύπριοι επιμένουν στις μονομερείς δραστηριότητες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων αποκλείοντας τους Τουρκοκύπριους, αλλά εμείς απαντούμε με πράξεις στο πεδίο των μαχών», είπε ακόμη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter