Απειλές από την κυβέρνηση για επιστράτευση γιατρών, ενώ γίνεται ήδη επιλογή ασθενών

Απειλές από την κυβέρνηση για επιστράτευση γιατρών, ενώ γίνεται ήδη επιλογή ασθενών

Για την κυβέρνηση όλα είναι υπό έλεγχο στα νοσοκομεία. Αυτό μαρτυρούν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο οποίος παρουσιάζει εδώ και μέρες στα φιλοκυβερνητικά κανάλια τη δική του στρεβλή πραγματικότητα λέγοντας πως «δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση αλλά υπάρχουν περιοχές που πιέζονται» και επιμένει ότι υπάρχουν ακόμα 180 κλίνες ΜΕΘ κενές σε όλη την χώρα την στιγμή που κάνουν το γύρο της Ελλάδας εικόνες από γεμάτα με ράντζα νοσοκομεία και με τους γιατρούς να φωνάζουν πως δεν υπάρχουν άλλες ΜΕΘ.

Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης δε δίστασε να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό στους γιατρούς λέγοντας πως έχει γίνει πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στη νοσηλεία ασθενών covid-19, ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση σε αυτή την πρόσκληση, η κυβέρνηση όπως είπε θα προχωρήσει σε επιστράτευση. «Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει επιστράτευση ιδιωτών γιατρών» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός Υγείας. 

Η προθεσμία που έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα των ιατρών για να βρεθούν περίπου 100 ιδιώτες γιατροί παθολόγοι και πνευμονολόγοι για να καλυφθούν τα κενά ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος που στενάζουν από κρούσματα και τις ελλείψεις είναι περίπου 3 με 4 ημέρες. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επιστράτευση.

Επιλογή ασθενών

Η εικόνα στα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας είναι τραγική με τον εντατικολόγο στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ευάγγελο Καϊμακάμη να παραδέχεται πως ήδη γίνεται διαλογή ασθενών με κορονοϊό για το ποιος θα διασωληνωθεί. «Έχουμε ξεπεράσει ήδη τις δυνατότητες του συστήματος υγείας. Δεν έχει νόημα να βλέπουμε αν είναι 420 ή 470 οι διασωληνωμένοι, η επιλογή γίνεται ήδη και ο κόσμος πεθαίνει σωρηδόν χωρίς λόγο», ανέφερε χθες μιλώντας στο MEGA τονίζοντας ότι «το κύμα αυτό είναι πολύ χειρότερο από ότι είχαμε δει μέχρι τώρα».

αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «προσπαθούμε να μαντέψουμε ποιος θα έχει το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter