Απειλές από τον Τούρκο ΥΠΕΣ: Θα καταγγείλουμε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θάνατο προσφύγων

Απειλές από τον Τούρκο ΥΠΕΣ: Θα καταγγείλουμε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θάνατο προσφύγων

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού τονίζοντας πως θα καταγγείλει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον ισχυρισμό ότι δυο μετανάστες σκοτώθηκαν από ελληνικά στρατεύματα στην προσπάθειά τους να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως είπε ο υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών θα μετατρέψει το ζήτημα αντιμετώπισης των προσφύγων από την Ελλάδα σε διπλωματική εκστρατεία.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε ότι πάνω από 130.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα από τις 27 Φεβρουαρίου όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως ανοίγει τα σύνορα.  Περίπου το 20-25% αυτών που έφτασαν στην Ελλάδα ήταν πολίτες της Συρίας, δήλωσε ο  Σοϊλού.

Ωστόσο, από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση αρνείται το θάνατο των προσφύγων χαρακτηρίζοντας τα βίντεο που κυκλοφορούν fake news. Επίσης, οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι τις τελευταίες 24 ώρες, δηλαδή από το πρωί της Τετάρτης μέχρι και το πρωί της Πέμπτης ότι εμπόδισαν 6.955 απόπειρες διέλευσης των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων και συνέλαβαν 24 άτομα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. 

Συνολικά, από το πρωί του Σαββάτου έως την Πέμπτη το πρωί, οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι υπήρξαν 34.778 απόπειρες διέλευσης των συνόρων και συνελήφθησαν 244 άτομα.

Στέλνει 1000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος πέταξε το πρωί της Πέμπτης πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο δήλωσε πως στέλνουν στα σύνορα 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων με πλήρη εξοπλισμό στα σύνορα του Έβρου για να επιτηρούν τους μετανάστες και την κατάσταση στα σύνορα. 

Επίσης, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού απείλησε ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί. 

«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας», δήλωσε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους μιλώντας στην Αδριανούπολη.

«Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter