Aπειλές στη ΓΑΔΑ για αυτόφωρο σε βάρος «ενοχλητικής» δικηγόρου

Aπειλές στη ΓΑΔΑ για αυτόφωρο σε βάρος «ενοχλητικής» δικηγόρου

Για επίθεση με «αδικαιολόγητο ύφος» και «απειλές» σε βάρος νεαρής δικηγόρου ότι «εάν τολμήσει να επιμείνει στην κατάθεση νομίμου δικογράφου, με το οποίο ζητούνται αντίγραφα σχηματισθείσας δικογραφίας, τα οποία έχετε υποχρέωση να παραδώσετε και αίτημα συμπληρωματικής απολογίας του εντολέως μας μετά τη λήψη των αντιγράφων της δικογραφίας, «Θα ανοίξετε φάκελο σε βάρος της και θα τη στείλετε στο Αυτόφωρο», καταγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας σε εξώδικη διαμαρτυρία του στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Τμηματάρχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Διαβάστε τι λέει στο εξώδικο του ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας για όσα καταγγέλλει ότι σημειώθηκαν στη ΓΑΔΑ σε βάρος συνεργάτιδας του που ζητούσε αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί για εντολέα τους ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας γυναίκα επιχειρηματία στην Ζάκυνθο»:

«Όπως σας είναι γνωστό, μου έχει ανατεθεί το υπερασπιστικό έργο του συλληφθέντος, υπό άγνωστες δικονομικές προϋποθέσεις και ήδη κατηγορουμένου από την υπηρεσία, στην οποία προΐσταστε, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και άλλα πλημμελήματα.

Όπως σας είναι επίσης γνωστό, στα πλαίσια αυτής της υπερασπίσεως, στα γραφεία σας, αυτή τη στιγμή ευρίσκεται η συνεργάτης μου, Δικηγόρος Αθηνών, κα……, η οποία κατόπιν δικής μου υπερασπιστικής επιλογής συνέταξε δικόγραφο για λογαριασμό του εντολέως μας, με άμεσο στόχο τη νόμιμη υπεράσπισή του.

Όπως μου μετέφερε η συνεργάτης μου, την ώρα κατά την οποία κατέθετε στην Υπηρεσία σας το υπογεγραμμένο και από τον εντολέα μας, δικόγραφο, χωρίς κανένα νόμιμο δικαίωμα και χωρίς κανένα σεβασμό στην άσκηση του λειτουργήματός της για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, της επιτεθήκατε με εντελώς αδικαιολόγητο ύφος και τρόπο και μάλιστα την απειλήσατε ότι, εάν τολμήσει να επιμείνει στην κατάθεση του νομίμου αυτού δικογράφου, με το οποίο ζητούνται αντίγραφα της σχηματισθείσας δικογραφίας, τα οποία έχετε υποχρέωση να παραδώσετε και αίτημα συμπληρωματικής απολογίας του εντολέως μας μετά τη λήψη των αντιγράφων της δικογραφίας, «Θα ανοίξετε φάκελο σε βάρος της και θα τη στείλετε στο Αυτόφωρο», προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία, λόγω και του νεαρού της ηλικίας της, αλλά το κυριότερο, προσβάλλοντας την ίδια, αλλά και στο πρόσωπό της το λειτούργημα του συνηγόρου υπερασπίσεως, αλλά και τα νόμιμα δικαιώματα του κατηγορουμένου, τον οποίο κι εγώ και εκείνη εκπροσωπούμε.

Επειδή διαμαρτύρομαι τόσο προσωπικώς, όσο και για λογαριασμό του κατηγορουμένου γι’ αυτήν την πρωτοφανή αστυνομική συμπεριφορά απέναντι σε συνηγόρους υπερασπίσεως, συμπεριφορά η οποία πλήττει τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, τα οποία ήδη έχετε καταπατήσει, αφού λάβατε απολογία από αυτόν, χωρίς να του παραδώσετε αντίγραφα της δικογραφίας και χωρίς να του επιτρέψετε να έχει συνήγορο υπερασπίσεως κατά την απολογία του. Επειδή τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και η συνεργάτης μου, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας σε προσωπικό επίπεδο.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως:

1. Άμεσα χορηγήσετε αντίγραφα του συνόλου της δικογραφίας στον κατηγορούμενο, τον οποίο υπερασπίζομαι από κοινού με την συνεργάτιδά μου, αλλά και

2. Ικανοποιήσετε το αίτημά του για λήψη συμπληρωματικής απολογίας, παρουσία δικηγόρου, μετά τη μελέτη της δικογραφίας που θα μας παραδώσετε.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι εκτός της ενστάσεως απολύτου ακυρότητας της προανακρίσεως, την οποία θα υποβάλω, θα στραφώ τόσο εγώ, όσο και η συνεργάτις μου, εναντίον σας τόσο για το αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος, για τον τρόπο με τον οποίο υφαρπάχθηκε η απολογία του κατηγορουμένου, χωρίς το σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων του, αλλά και για τη διάπραξη του αδικήματος της απειλής κατά της συνεργάτη μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter