Απειλές Τσαβούσογλου προς ΗΠΑ: Θα αγοράσουμε κι άλλους S-400 από τη Ρωσία αν δεν πάρουμε Patriot

Απειλές Τσαβούσογλου προς ΗΠΑ: Θα αγοράσουμε κι άλλους S-400 από τη Ρωσία αν δεν πάρουμε Patriot

Σαφή προειδοποίηση προς την Άγκυρα έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία ενδέχεται να αγοράσει περισσότερα αμυντικά συστήματα S-400 από την Μόσχα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν τους πουλήσουν τα πυραυλικά συστήματα Patriot.

«Έχουμε μεγάλη ανάγκη. Η περιοχή που είμαστε δεν είναι στρωμένη με τριαντάφυλλα», επισήμανε ο κ. Τσαβούσογλου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και πρόσθεσε:

«Ρώτησα τον ίδιο τον Πομπέο “εγγυάστε ότι θα μας δώσετε Patriot;”.  Μου απάντησε “Όχι”,. Ούτε η δήλωση Πενς ότι “η Τουρκία απέρριψε την πρότασή μας” είναι σωστή».

Παράλληλα, χαρακτήρισε παράλογη την αμφισβήτηση της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ, λόγω της συμφωνίας με τη Ρωσία.

«Υπάρχουν χώρες στο ΝΑΤΟ που διαθέτουν S-400. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την συμμετοχή στη Συμμαχία. Όπως έχει αναφέρει και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, η κάθε χώρα μπορεί να διαθέτει ό,τι αντιπυραυλικό σύστημα επιθυμεί. Είναι λάθος σε αυτήν την περίπτωση να τίθεται υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή της Τουρκίας στη Συμμαχία», σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Ακόμη, αναφορικά με τα F-35, ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι αν η Άγκυρα δεν λάβει τα μαχητικά F-35 θα πρέπει να καλύψει από αλλού τις ανάγκες της.

«Υπάρχουν F-35 ή ρωσικά μαχητικά. Εάν δεν μας τα παραδώσουν, τότε θα στραφούμε αλλού για να καλύψουμε αυτήν την ανάγκη. Μέχρι να κατασκευάσουμε τα δικά μας αεροσκάφη», σημείωσε χαρακτηρστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η παράδοση των S-400 από τη Ρωσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να επισπευστεί και να γίνει νωρίτερα από τον Ιούλιο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter