Απειλούν το Documento με μηνύσεις γιατί η Περιφέρεια αποφάσισε να μην κάνει μπίζνες μαζί τους

Απειλούν το Documento με μηνύσεις γιατί η Περιφέρεια αποφάσισε να μην κάνει μπίζνες μαζί τους

Και όμως συνέβη. Εταιρεία που ίδρυσε περιφερειακή σύμβουλος του Πατούλη απειλεί το Documento με μήνυση ανακοινώνοντάς το στην Περιφέρεια η οποία ήταν αυτή που αποφάσισε να μην κάνει τελικά μπίζνες μαζί της!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου το Documento αποκάλυψε μια… κρυφή μπίζνα που έτρεχε στην Περιφέρεια Αττικής με πρωταγωνίστρια περιφερειακή σύμβουλο του Γιώργου Πατούλη. Ο λόγος για την Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, αρμόδια για τον εθελοντισμό.

Όπως γράψαμε λοιπόν, στο τελευταίο από τα 48 θέματα της ημερήσιας διάταξης (τηλεδιάσκεψη) της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, αφορούσε στη στέγαση της υπηρεσίας των Λαϊκών Αγορών. Και συγκεκριμένα στο κτίριο που επρόκειτο να τη φιλοξενήσει.

Το κτίριο ανήκει στην εταιρεία “Εκπαιδευτικός Όμιλος DATA TYPE Α.Ε”, εταιρεία την οποία είχε ιδρύσει πριν από πολλά χρόνια η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη. Μάλιστα, η περιφερειακή σύμβουλος του Πατούλη εμφανιζόταν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2020 να είχε εξουσιοδοτηθεί από την εταιρεία ώστε μεταξύ άλλων να προβαίνει και σε οποιασδήποτε μορφής σύμβαση, αγορά, πώληση, ενεχυρίαση καθώς και να διαπραγματεύεται – καθορίζει τους όρους αυτών.

Άραγε διαδραμάτισε κάποιον ρόλο στην προώθηση του συγκεκριμένου κτιρίου για τη στέγαση της υπηρεσίας των Λαϊκών αγορών; Φέρει μέχρι και σήμερα την εξουσιοδότηση αυτή;

Ας αφήσουμε όμως τον ρόλο της στην άκρη. Πρόεδρος του Δ.Σ της DATA TYPE Α.Ε είναι ο αδερφός της, Κυριάκος Μπαρμπαγιάννης ενώ διευθύνων σύμβουλος είναι ο σύζυγός της, Βασίλης Αδαμόπουλος. Προκύπτει εμφανώς έμμεση σχέση και μάλιστα πάρα πολύ στενή ακόμα με την εταιρεία που κόντευε να πάρει τη δουλειά από την Περιφέρεια.

Μετά το ρεπορτάζ μας, ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, κ. Νίκος Πέππας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία άδειαζε εντελώς την Μπαρμπαγιάννη ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι όντως υπήρχε θέμα.

Έγραφε ότι δεν ετέθη ζήτημα μίσθωσης του ακινήτου καθώς η από 25 Σεπτεμβρίου εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής ήταν αρνητική. Μάλιστα έριχνε το… φταίξιμο στην ίδια την εταιρεία η οποία, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Πέππα,«προφανώς δεν έλαβε υπόψη της ή αγνόησε τους δεοντολογικούς κανόνες λειτουργίας ενός δημόσιου φορέα και τους μηχανισμούς ελέγχων για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων».

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Έγινε ακόμη πιο ξεκαθάρος για το ζήτημα μιλώντας για προσωπικά συμφέροντα. «Τιμώντας την προσωπική μου πολιτική και κοινωνική διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τις ξεκάθαρες οδηγίες του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, δεν θα επιτρέψω η Οικονομική Επιτροπή να λειτουργήσει ως μηχανισμός εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων βλάπτοντας το δημόσιο συμφέρον», κατέληγε.

«Τρώγονται» μεταξύ τους

Όπως πληροφορείται το Documento, ο Β. Αδαμόπουλος, σύζυγος της συμβούλου του Πατούλη και διευθύνων σύμβουλος της επίμαχης εταιρείας, απέστειλε στις 28 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά το δημοσίευμά μας, επιστολή προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής.

Σε αυτήν, αφού επιρρίπτει ευθύνες στην επιτροπή, ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν εν γνώση της και πως συμμετείχαν νόμιμα σε “ανοιχτή μειοδοτική και προφορική δημοπρασία”, την ψεγει επειδή αποδέχεται το δήθεν συκοφαντικό δημοσίευμα του Documento. Και εκεί έρχεται το θράσος και η παράνοια.

Ενώ εγκαλεί την Επιτροπή και τον κ. Πέππα για υιοθέτηση των όσων έγραψε το Documento, απειλεί ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Documento και όχι σε βάρος της ίδιας της Επιτροπής η οποία ήταν και αυτή που επί της ουσίας του έκοψε στη μέση τη δουλειά.

Στην τετρασέλιδη επιστολή του, ο σύζυγος της Συμβούλου του Πατούλη ισχυρίζεται ότι δεν προκύπτει κώλυμα ή ασυμβίβαστο και ότι δεν τίθεται κανένα θέμα δεοντολογίας.

Προφανώς μάλλον θεωρεί ότι το να νοικιάσει η Περιφέρεια ένα ακίνητο που ανήκει στην εταιρεία που ίδρυσε μια σύμβουλος του Περιφερειάρχη, εμφανιζόταν να έχει σχέση μέχρι και το καλοκαίρι και η οποία είναι συμφερόντων σήμερα του αδερφού και του συζύγου της, πρόκειται για μια απολύτως ηθική διαδικασία

Στην επιστολή του ο κ. Αδαμόπουλος προσπάθησε να είναι προσεκτικός. Όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ισχυρίζεται μεν ότι στο Δ.Σ της εταιρείας του δεν βρίσκεται τουλάχιστον από το 2008 πρόσωπο που συνδέεται με την Περιφέρεια και το Δημόσιο αλλά παραλείπει δε ότι το εν λόγω πρόσωπο (η σύζυγός του δηλαδή) εμφανιζόταν τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούλιο του 2020 να τρέχει διάφορες δουλειές για την εταιρεία του, έχοντας φυσικά τη σχετική εξουσιοδότηση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του, μετά την υποβολή του φακέλου στη σχετική προφορική δημοπρασία, η αρμόδια Επιτροπή διενέργησε αυτοψία δυο φορές στο κτίριο. Και έπρεπε να είχε εκδώσει πόρισμα για την καταλληλότητα εντός 10 ημερών, δηλαδή έως την 12η Ιουνίου.

Ημερομηνία κατά την οποία η εν ενεργεία σύμβουλος του Πατούλη, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη είχε ενεργό ρόλο στην εταιρεία, όπως αποκαλύπτουν τα σχετικά έγγραφα. Μάλιστα, μέχρι και σήμερα γράφει ότι είναι ιδιοκτήτρια του ΙΕΚ DATA TYPE στις πληροφορίες της σελίδας της στο Facebook!

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/09/30/5f74bcee825e6332705c4293.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter