Απέλαση Σαϊντού: Η Κεραμέως αρκέστηκε στην «ενίσχυση του φακέλου» του αριστούχου μαθητή

Απέλαση Σαϊντού: Η Κεραμέως αρκέστηκε στην «ενίσχυση του φακέλου» του αριστούχου μαθητή

Ολοένα και δυναμώνει το κύμα αλληλεγγύης για τον αριστούχο 18χρονο μαθητή Σαϊντού Καμαρά ο οποίος μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα απελαθεί από την Ελλάδα. Αναφορά μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία των τομεαρχών Μεταναστευτικής Πολιτικής και Παιδείας Γιώργου Ψυχογιού και Νίκου Φίλη και τις υπογραφές 25 ακόμη βουλευτών.

Εν αναμονή της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, όπου θα εκδικαστεί, στις 30 Μαρτίου, η προσφυγή κατά του Σαϊντού, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της στο Twitter ενημερώνει απλώς ότι το υπουργείο σε συνεργασία με τους καθηγητές και μαθητές τού 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου ενίσχυσαν τον φάκελό του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον:

«Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

Σημειώνεται πως ο μαθητής της Γ’ Λυκείου, που χθες συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση, κλείνει σε λίγους μήνες τα 18 χρόνια και το αίτημα ασύλου του από την αρμόδια επιτροπή έχει απορριφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός μαθητής από τη Γουινέα ήρθε πριν από τρία χρόνια ως ασυνόδευτος ανήλικος στη χώρα μας, κάνοντας το μακρύ ταξίδι στο άγνωστο της ξενιτιάς καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και οικογενειακής βίας.

Ο Σαϊντού πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε το λιμάνι του. Πήγε στο σχολείο, έγινε αριστούχος, εντάχθηκε στον κοινωνικό ιστό. Και τώρα που ενηλικιώθηκε, που έγινε 18 ετών, ο Σαϊντού θα απελαθεί αφού πρώτα παρελάσει για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter