Απέλπιδα προσπάθεια και από Οικονόμου για την υπεράσπιση του «επιτελικού» κράτους (Video)

Απέλπιδα προσπάθεια και από Οικονόμου για την υπεράσπιση του «επιτελικού» κράτους (Video)

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πήρε τη σκυτάλη από τους προκατόχους του, συνεχίζοντας την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης και παράλληλα της υπεράσπισης της αποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών που σαρώνουν τη Δυτική Αττική.

«Καταλαβαίνουμε ότι οι επιδόσεις μας σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα στο παρελθόν είχαν και έχουν δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες και όλοι θα ευχόντουσαν να μην είχαμε τις απώλειες που έχουμε από τις πυρκαγιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πάρει… πολύ καλό βαθμό στην αντιμετώπιση των κρίσεων που προέκυψαν στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η πανδημία του κορονοϊού.

Στη συνέχεια θέλησε να δώσει μία νότα… ρεαλισμού στην τοποθέτησή του, προχωρώντας σε επιδερμική κριτική για τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση χειρίζεται την υπόθεση των πυρκαγιών. «Φυσικά, όποιος δρα, κάνει και λάθη», επεσήμανε ο Γιάννης Οικονόμου, δίχως ωστόσο να θελήσει να γίνει περισσότερο επεξηγηματικός και να ονοματίσει τα λάθη, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και οι πολίτες έχουν αναδείξει μία σειρά παθογενειών και προβλημάτων που ανακύπτουν συνεχώς, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Σε ερώτηση μάλιστα δημοσιογράφου για την κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με την «ανικανότητα» του επιτελικού κράτους, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να δώσει μία ουσιαστική απάντηση αναλύοντας ορισμένες από τις «επιτυχίες» του επιτελικού κράτους στο παρελθόν, γεγονός που φανέρωσε την αμηχανία του και συνάμα την αδυναμία να δώσει μία πειστική απάντηση τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και στο σύνολο των τοπικών φορέων που έχουν εκφράσει ανοιχτά την αγανάκτησή τους τα τελευταία 24ωρα.

«Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δεν παρέμειναν θεατές, δεν αναλώθηκαν σε επικοινωνιακούς χειρισμούς. Όλοι μάχονται, καθένας από το πόστο του. Είμαστε εδώ όρθιοι, ψύχραιμοι και οργανωμένοι. Όποιος δρα κάνει και λάθη. Τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια. Το είπαμε θα το ξαναπούμε. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης. Και αυτή την ώρα πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Πρέπει να στηρίξουμε τους πυροσβέστες, όλους όσους μάχονται με τη φωτιά», τόνισε ο κ. Οικονόμου, αποδεικνύοντας ότι το Μαξίμου θα συνεχίσει ακάθεκτο να βασίζεται στην «γραμμή» της ωραιοποίησης και «στρογγυλοποίησης» των καταστάσεων, ασχέτως αν η πραγματική εικόνα απέχει εν πολλοίς από τα λεγόμενα και γραφόμενα των κυβερνητικών στελεχών…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter