Απέλυσαν δημοσιογράφο από το Έθνος επειδή… οπαδοί τον θεωρούν «εχθρό του ΠΑΟΚ» – Αντιδρά η ΕΣΗΕΑ

Απέλυσαν δημοσιογράφο από το Έθνος επειδή… οπαδοί τον θεωρούν «εχθρό του ΠΑΟΚ» – Αντιδρά η ΕΣΗΕΑ

Παράνομη και καταχρηστική χαρακτηρίζει η ΕΣΗΕΑ την απόλυση του Βαγγέλη Μπραουδάκη από την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», υπογραμμίζοντας ότι προήλθε έπειτα από απαίτηση και έντονες πιέσεις οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι είναι εχθρός της ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ως παράνομη και καταχρηστική την απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Μπραουδάκη, ο οποίος έχει το σχεδιασμό και την επιμέλεια καθημερινού οκτασέλιδου ένθετου στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».

Σημειώνεται ότι η απόλυση του συναδέλφου είχε απαιτηθεί από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε δίωρη υβριστική και συκοφαντική εκπομπή σε αθλητικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης γιατί, όπως ισχυρίζονταν, ήταν «πάντα εχθρός του ΠΑΟΚ», ενώ στη συνέχεια διάφοροι οπαδοί επισκέπτονταν την ΠΑΕ και πίεζαν για την ικανοποίηση του αιτήματός τους, όπως τουλάχιστον δήλωναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

Η απόφαση της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» προκαλεί την αγανάκτηση του δημοσιογραφικού κλάδου αν και εφόσον τελικά ελήφθη με βασικό κριτήριο τις παραπάνω απαράδεκτες πρακτικές.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει δε για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη συμπεριφορά οπαδών διάφορων ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι βρίσκουν βήμα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και sites και στοχοποιούν δημοσιογράφους.

Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη ενημερώσει την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και συνεχίζει τις επαφές με το ΕΣΡ και τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα είναι δίπλα στον συνάδελφο Βαγγέλη Μπραουδάκη σε κάθε νομική του ενέργεια και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημοσιογραφία δεν είναι αρένα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter