Απέραντος θρήνος στην Ινδονησία που μετρά τις πληγές της – Τουλάχιστον 429 οι νεκροί (Photos)

Απέραντος θρήνος στην Ινδονησία που μετρά τις πληγές της – Τουλάχιστον 429 οι νεκροί (Photos)

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων στην Ινδονησία μετά το φονικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 429 δήλωσε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρμόδιων αρχών, οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.485 ενώ αγνοούνται ακόμα 154 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, το κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αρχές της Ινδονησίας, προειδοποιώντας πως είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να προκληθούν περισσότερα τσουνάμι μετά την έκρηξη του ηφαιστείου.

Συγκεκριμένα, ο Sutopo Purwo Nugroho, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδονησίας, προειδοποίησε ότι περισσότερα τσουνάμι είναι πιθανό να προκληθούν καθώς το ηφαίστειο παραμένει ενεργό.

«Προειδοποιούμε τους ανθρώπους να παραμένουν προσεκτικοί», ανέφερε ο Sutopo. «Οι υπηρεσίες εξακολουθούν να αναλύουν τη βασική αιτία που το ηφαίστειο Krakatau εξακολουθεί να εκρήγνυται, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ένα ακόμη τσουνάμι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter