Απέραντος θρήνος στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 50 νεκροί από την τροπική καταιγίδα Ουσμάν (Video)

Απέραντος θρήνος στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 50 νεκροί από την τροπική καταιγίδα Ουσμάν (Video)

 Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ουσμάν στην περιοχή Μπικόλ, στις ανατολικές Φιλιππίνες, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας Αλμπάι, Τζόι Σάρτε Σαλσέντα.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο κυβερνήτης ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα έχουν αναφεθεί στο Αλμπάι, το Καμαρίνες Σουρ, το Σορσογκόν και το Μασμπάτε.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Rappler, άλλοι 17 άνθρωποι αγνοούνται.

Στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τους ανέμους, τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες, αναφέρονται επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Πολλά σπίτια έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και σε οδικούς άξονες.

Χιλιάδες επιβάτες παραμένουν αποκλεισμένοι σε λιμάνια, αεροδρόμια και λεωφορειακούς σταθμούς. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες 24 ώρες, κυρίως στις βόρειες Φιλιππίνες.

Περίπου 20 τυφώνες ή τροπικές καταιγίδες πλήττουν κάθε χρόνο το αρχιπέλαγος, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους. Ο τυφώνας Χαϊγιάν, τον Νοέμβριο του 2013, ήταν ο φονικότερος στην ιστορία της χώρας, καθώς άφησε πίσω του 7.350 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Την ίδια ώρα, στην πολιτική σκηνή της χώρας, ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε, προκάλεσε σάλο όταν αφηγήθηκε πώς, όταν ήταν έφηβος, παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτρια της οικογένειάς του, ενώ εκείνη κοιμόταν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφία: Twitter.com/@quli_ismail

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter