Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Συγκέντρωση στο εκπτωτικό χωριό

Απεργία ενάντια στα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Με απόφαση της Διοίκησης της ΟΙΥΕ προκηρύχθηκε πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει στην απόφασή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, «οι εμποροϋπάλληλοι, για μια ακόμα χρονιά, καλούνται να εργαστούν για πάνω από 30-40 συνεχόμενες ημέρες, οι περισσότεροι χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση, χωρίς καν πρόσθετη αμοιβή 75% για τις Κυριακές τους. Δεν φθάνει μόνο ότι θα εργαστούν τις 3 τελευταίες συνεχόμενες Κυριακές του Δεκεμβρίου μετά από την μνημονιακή νομοθεσία του 2013, την οποία η σημερινή Κυβέρνηση έχει αφήσει άθικτη, αλλά οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες του ΣΕΛΠΕ, τα εκπτωτικά χωριά, τα εμπορικά κέντρα (malls), τα διάφορα Factory Outlets, επιδιώκουν ξεδιάντροπα να ανοίξουν στις 26/12, στις 2/1, αλλά και ανήμερα των Θεοφανείων (6/1)».

Να σημειωθεί πως μετά από άμεση παρέμβαση της ΟΙΥΕ και σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αποτράπηκε το άνοιγμα των καταστημάτων την Αργία της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων (26/12), όπου το Υπουργείο Εργασίας την κήρυξε ως ημέρα υποχρεωτικής Αργίας.

«Αυτή είναι μια σημαντική νίκη των εργαζομένων και των συνδικάτων, η οποία αποδεικνύει ότι, ο συνεχής και επίμονος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα», καταλήγει ο ΟΙΥΕ. 

Η κεντρική απεργιακή δράση της ΟΙΥΕ και των σωματείων θα πραγματοποιηθεί με συγκέντρωση και πορεία στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, την Κυριακή στις 12πμ..

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.