Απεργία πείνας και δίψας από πρόσφυγες στο Ρέθυμνο – Ζητούν να μεταφερθούν στην Αθήνα

Απεργία πείνας και δίψας από πρόσφυγες στο Ρέθυμνο – Ζητούν να μεταφερθούν στην Αθήνα

Απεργία πείνας και δίψας πραγματοποιούν 7 από τους 44 πρόσφυγες και μετανάστες κουρδικής καταγωγής που κρατούνται στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου, διεκδικώντας να μεταφερθούν στην Αθήνα ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία υποβολής αίτησης πολιτικού ασύλου.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου από την Παρασκευή, όταν μεταφέρθηκαν στον χώρο από τις βραχονησίδες «Παξιμάδια», στο Λιβυκό Πέλαγος, όπου αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν όταν βυθίστηκε η λέμβος που τους μετέφερε.

Σύμφωνα με καταγγελίες αλληλέγγυων στο documentonews.gr, τη Δευτέρα στους πρόσφυγες και μετανάστες επιδόθηκε έγγραφο γραμμένο στα ελληνικά, το οποίο δεν μεταφράστηκε καθώς στο σημείο δεν βρισκόταν εξουσιοδοτημένος διερμηνέας, ενώ δεν επετράπη η είσοδος σε εθελοντή μεταφραστή. Με βάση το έγγραφο πρόσφυγες και μετανάστες δηλώνουν ότι έχουν ενημερωθεί για τα νόμιμα δικαιώματά τους και ότι εντός τριών ημερών από την υπογραφή του ενδέχεται να ανακοινωθεί η απέλασή τους.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει επιχειρηθεί μεταφορά τους προς προαναχωρησιακό κέντρο, κίνηση που σήμαινε κίνδυνο για απέλασή τους.

Μεταξύ των προσφύγων βρίσκονται τα μέλη πενταμελούς οικογένειας που επιδιώκει να επανενωθεί. Ο πατέρας και τα τρία παιδιά που είχαν καταφέρει να φτάσουν στο Λονδίνο, όπου και ζουν μόνιμα, ενώ η μητέρα έφτασε στην Κρήτη την Παρασκευή. Κατά τη συνάντηση της οικογένειας εκτυλίχθηκαν συγκινητικές εικόνες, καθώς η μητέρα κατέρρευσε στη θέα του συζύγου και των παιδιών της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter