Απεργία ΠΟΕ – ΟΤΑ: Ελπίδες στο Μαξίμου για αποκλιμάκωση της κρίσης και κατάδειξη των ευθυνών της ΝΔ

Απεργία ΠΟΕ – ΟΤΑ:  Ελπίδες στο Μαξίμου για αποκλιμάκωση της κρίσης και κατάδειξη των ευθυνών της ΝΔ

Στην επόμενη ημέρα της διαχείρισης της κρίσης «των γεμάτων κάδων» περνά η κυβέρνηση μετά τον χθεσινό αιφνιδιασμό από την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ να συνεχίσει μέχρι και αύριο Πέμπτη την απεργία της.

Στις 13:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ενημερώσει τους πολιτικούς συντάκτες με το θέμα των σκουπιδιών όπως είναι φυσικό να κυριαρχεί. Σε κάθε περίπτωση ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει ούτε το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, ούτε την χρησιμοποίηση ιδιωτών για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η αίσθηση του Μαξίμου είναι ότι οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ (στο 11μελές συνδικαλιστικό όργανο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει καμία έδρα) και κυρίως αυτοί της ΔΑΚΕ πιέστηκαν από τη ΝΔ και από τον τομεάρχη Εσωτερικών Μ. Βορίδη να συνεχίσουν την απεργία τους παρά το γεγονός ότι στο Μαξίμου στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό φάνηκαν να αντιλαμβάνονται ότι η κυβερνητική πρόταση είναι η τελευταία τους ευκαιρία.

Και γι αυτό πιστεύουν ότι αύριο Πέμπτη (έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία) στη συνεδρίαση θα αποφασίσουν τη λήξη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Αν αυτό δεν συμβεί στην κυβέρνηση σημειώνουν ότι «προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας» χωρίς όμως να εξηγούν περαιτέρω με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό.

Από χθες πάντως το απόγευμα πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επιχείρησαν να καταδείξουν τις ευθύνες της αντιπολίτευσης στο θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την πως στρώνει το έδαφος για παραχώρηση της αποκομιδής απορριμμάτων στους ιδιώτες, ενώ στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΝΔ ότι «με εντολή του κ Μητσοτακη η ΔΑΚΕ υποστήριξε στη συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα και η ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση της αυτή». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter