Απεργία στα εργοτάξια της Green Properties και διαδήλωση κατά απολύσεων

Απεργία στα εργοτάξια της Green Properties και διαδήλωση κατά απολύσεων

Με συντονισμένη απεργιακή παρέμβαση στην εταιρεία και τα εργοτάξια της Green Properties, απάντησαν την περασμένη Πέμπτη τα σωματεία του κλάδου στις 9 απολύσεις εργαζόμενων που απασχολούνταν με μπλοκάκι λίγες ημέρες αφότου διεκδίκησαν με κείμενο υπογραφών τους στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα από την εργοδοσία.

Την ημέρα αυτή το συνδικάτο Οικοδόμων είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία στα εργοτάξια της εταιρείας και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών τρίωρη στάση εργασίας. Απεργοί, μέλη των σωματείων και αλληλέγγυοι έδωσαν μαζικά το «παρών» στο εργοτάξιο της εταιρείας στη Λ. Συγγρού 236, ενώ ακολούθησε μαζική διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της τεχνικής εταιρείας στην Καλλιθέα.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών διαμήνυσε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των απολυμένων, την άμεση ανάκληση των απολύσεων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα στον κλάδο και γενικότερα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εργοδοσία της Green Properties προχώρησε σε 11 απολύσεις μισθωτών μηχανικών (οι δύο μετά τις πρώτες παρεμβάσεις ανακλήθηκαν), αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, που συλλογικά διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους όπως: αυξήσεις μισθών στη βάση της πρότασης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για κλαδική ΣΣΕ, 14 μισθούς με κατάργηση του καθεστώτος των μηνιαίων ανανεωνόμενων ατομικών συμβάσεων με Μπλοκάκι, έγκαιρη πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, τήρηση των αδειών και του ωραρίου με ανθρώπινες συνθήκες διαλείμματος και υγιεινής ενάντια στην εντατικοποίηση. Η εργοδοσία επικαλέστηκε μειωμένο κύκλο εργασιών ως δήθεν αιτιολόγηση των απολύσεων.

Όπως τονίζει όμως σε σχετική ανακοίνωσή του το ΣΜΤ, “η πραγματικότητα όμως του όγκου των έργων που ήδη τρέχουν ή δρομολογούνται από την ίδια, καθώς και οι αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες, δείχνει πως αυτό είναι απλώς ένα πρόσχημα”. υπογραμμίζοντας πως “με τον πλέον κυνικό και αντεργατικό τρόπο η εργοδοσία της Green Properties δηλώνει ότι εάν διεκδικείς τα αυτονόητα, τότε απολύεσαι”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter