Απεργία: Στο δρόμο οι εργαζόμενοι – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία: Στο δρόμο οι εργαζόμενοι – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας

Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

Στην κινητοποίηση δίνουν το παρών και οι υγειονομικοί καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Γεννηματάς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ζητώντας μεταξύ άλλων  μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών καθώς και αυξήσεις στους μισθούς. 



Μοτοπορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Πατησίων με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας καθώς επίσης μηχανοκίνητη πορεία κάνουν μέλη του συνδικάτου ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ τουρισμού.



Εν τω μεταξύ το εργατουπαλληλικό κέντρο Αθήνας έχει συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εργασίας, με τα μέλη του να φορούν μάσκες και να κρατούν πανό που πάνω γράφουν: «Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα – την υγεία – τη ζωή μας. Δεν τα παραχωρούμε σε κυβέρνηση και καπιταλιστές».



Συμβολική παρέμβαση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στις τράπεζες και στο χρηματοπιστωτικό τομέα έξω από την τράπεζα Πειραιώς (Πανεπιστημίου 31).

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας είναι ισχυρές καθώς οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Ήδη, δυνάμεις των ΜΑΤ και αύρα, βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Κοραή, το υπουργείο Εργασίας και την Πανεπιστημίου.


Ποιοι απεργούν

Ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα μείνουν Μετρό και Ηλεκτρικός καθώς τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ κανονικά θα κινηθεί κι ο προαστιακός. Επίσης τα τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 18:00 έως τη λήξη.

Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ .

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter