Απεργία: Συγκεντρώσεις και πορείες σε κλίμα αστυνομοκρατίας (Photos)

Απεργία: Συγκεντρώσεις και πορείες σε κλίμα αστυνομοκρατίας (Photos)

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που προκύπτουν ζητούν από την κυβέρνηση ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Δεκάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους διατύπωσαν την αντίδρασή τους στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας με παρεμβάσεις στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας καθώς και με μοτοπορείες συμπαράστασης καταγγέλλοντας την αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση στην επίλυση των τραγικών οικονομικών επιπτώσεων.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί ξεκίνησε η παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στο Υπουργείο Εργασίας με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Μοτοπορεία διοργάνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, στις 10.30, από το Πεδίο του Άρεως προς το Υπουργείο Υγείας όπως επίσης και το ΠΑΜΕ στην Πατησίων με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας.

Μοτοπορεία επίσης πραγματοποίησαν και μέλη του συνδικάτου ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ τουρισμού.




Παράλληλα, Σωματεία προγραμμάτισαν συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.



Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών και οι υγειονομικοί καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Γεννηματάς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ζητώντας μεταξύ άλλων μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών καθώς και αυξήσεις στους μισθούς.




Συμβολική παρέμβαση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στις τράπεζες και στο χρηματοπιστωτικό τομέα έξω από την τράπεζα Πειραιώς (Πανεπιστημίου 31).

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προτίμησε να προχωρήσει σε επίδειξη δύναμης από το να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων αφού από νωρίς το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας ήταν ισχυρές. Δυνάμεις των ΜΑΤ και αύρα, βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Κοραή, το υπουργείο Εργασίας και την Πανεπιστημίου.


Ποιοι απεργούν

Ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα μείνουν Μετρό και Ηλεκτρικός καθώς τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ κανονικά θα κινηθεί κι ο προαστιακός. Επίσης τα τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 18:00 έως τη λήξη.

Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ .

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter