Απεργία: Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα – Τι ισχύει για μετρό, λεωφορεία την Τετάρτη

Απεργία: Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα – Τι ισχύει για μετρό, λεωφορεία την Τετάρτη

Σε διήμερο απεργιακό κλοιό μπαίνει από σήμερα η χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία στα Τέμπη.

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα (27/2) οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση προς το υπουργείο Μεταφορών στις 10:30.

Στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης των οδηγών ταξί έχουν ληφθεί έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, στις οδούς Σπύρου Πάτση (όπου θα συγκεντρωθούν οι διαδηλωτές) και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών.

Τα δεδομένα για τα ΜΜΜ

Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, ανακοίνωσαν από πλευράς τους, την συμμετοχή τους στην 24ώρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία των εργαζομένων, «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πρωτοφανές αυτό συμβάν, αποφάσισαν για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, την Τετάρτη 28-2-2024.

Την Τετάρτη 28/2 σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη. Θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.Ο προαστιακός έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, έτσι κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελείται την Τετάρτη

Σε τετράωρη στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 προκήρυξε για τους δημοσιογράφους η ΠΟΕΣΥ για την Τετάρτη.

«Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και να μπει «τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια», τονίζει η ΠΟΕΣΥ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών «οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Όπως σημειώνεται, σε σχετική ανακοίνωση, «το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 από 00.01 ως 24.00.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο». Εφόσον πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα απεργία οι αεροπορικές εταιρίες θα προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

24ώρη απεργία κήρυξαν 4 ναυτεργατικά σωματεία

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που αναχωρούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ενωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και μέτρα για την ακρίβεια. «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, να μη λείψει κανείς από τον απεργιακό αγώνα στις 28 Φλεβάρη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ θα βρίσκονται στα τρία λιμάνια της Αττικής από τις 5:30 το πρωί στις 28/2/24 για περιφρούρηση της απεργίας. Παράλληλα ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη για τον 1 χρόνο από τα Τέμπη: Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα MMM

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter