Απεργιακό διήμερο – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργιακό διήμερο – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τρίτη 16 Μαΐου, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απεργούν από τις έξι τα ξημερώματα της Τρίτης έως τις έξι τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Ταυτόχρονα, ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία

Ειδικότερα, την Τρίτη 16 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα. Την Τετάρτη 17 Μαΐου, έχει αποφασιστεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Ίδια κατάσταση και την Πέμπτη, 18 Μαΐου, με στάση εργασίας, ξανά από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Επιπλέον, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία  ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει 48άωρη απεργία, 16 και 17 Μαΐου, ενώ στη συνέχεια με νέα της απόφαση την παρατείνει έως και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί Γενική Απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Ειδικά, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ με τους νοσοκομειακούς γιατρούς απεργούν και την Πέμπτη.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθώς και διάφοροι επιστημονικοί φορείς, όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, οι Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής, η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι των τραπεζών.

Την Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί μία ώρα νωρίτερα, στις 10, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά).

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ και την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 στο Σύνταγμα.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter