Απεργιακό μπαράζ στο ΥΠΠΟ: Σήμερα οι αρχαιοφύλακες, την Πέμπτη το έκτακτο προσωπικό

Με βασικό αίτημα την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του κατεβαίνει την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, σε 24ωρη απεργία, το πανελλήνιο σωματείο έκτακτου προσωπικού του ΥΠΠΟ και παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

«Η διαδικασία αλλαγής κωδικών και υπολόγων των συγχρηματοδοτούμενων έργων που διαχειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού, οδήγησε σε καθυστερήσεις πληρωμών όλων σχεδόν των συναδέλφων που εργάζονται στους φορείς και τις υπηρεσίες του υπουργείου, καθυστερήσεις ακόμα και πολλών μηνών και οι οποίες συνεχίζονται ακόμα, χωρίς κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής», τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο.

Όπως εξηγεί, «αυτή η διαδικασία έρχεται να προστεθεί σε καθυστερήσεις που υπήρχαν ήδη στην μισθοδοσία και στη διαχρονική καθυστέρηση πληρωμών που παρατηρείται για όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου».

«Οι συνάδελφοι αρχαιοφύλακες που προσελήφθησαν τον χειμώνα με τετράμηνες συμβάσεις, είναι απλήρωτοι και ενδέχεται να μην έχουν πληρωθεί ακόμα και ύστερα από τη λήξη της σύμβασής τους. Το φαινόμενο αυτό είναι απαράδεκτο», συμπληρώνει το σωματείο του έκτακτου προσωπικού του ΥΠΠΟ. Απαιτεί δε, την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, να δοθεί λύση τώρα, για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας για όλους και να μην εμφανιστούν ξανά, φαινόμενα καθυστερήσεων μισθοδοσίας. 

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιεί προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), με αποτέλεσμα όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας, με επίσης οικονομικά αιτήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.