Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές – Οργή για τη διάλυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές – Οργή για τη διάλυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές, με πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση. Από τις 08:30 πραγματοποιείται συγκέντρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Πλατεία Μαβίλη και ακολουθεί πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διαδηλώνουν ώστε να σταματήσει η αιμορραγία σε πόρους και προσωπικό, την οποία «υπογράφει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας απέδειξε τον ανεκτίμητο και αναντικατάστατο ρόλο του την περίοδο της πανδημίας. Δεν μπορεί λοιπόν οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ (Μ.Ο. χώρες Ευρώπης 7,5% του ΑΕΠ). Έτσι υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών, ιδιωτικοποιείται το Σύστημα αργά αλλά σταθερά και οι πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών υγείας Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Νοσοκομεία υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ  με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης, συντήρησης του εξοπλισμού και των υποδομών. Δηλώνει την αντίθεσή της στη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του Συστήματος», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία αιτείται την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου και την ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό, τονίζοντας ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποτελούν το 35% των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και εάν απολυθούν θα μπει λουκέτο στα Νοσοκομεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter