Απεργούν κούριερ και ντελιβεράδες – Δίνουν και συνταγή για να μην τους «χρειαστούμε» (Photo)

Απεργούν κούριερ και ντελιβεράδες – Δίνουν και συνταγή για να μην τους «χρειαστούμε» (Photo)

Χωρίς courier και delivery θα μείνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, 11 Απριλίου, καθώς απεργούν ταυτόχρονα και συντονισμένα για πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, θα πραγματοποιηθεί και πορεία στις 12:00 με αφετηρία το Πεδίον του Άρεως.

Οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο να μην παραγγείλει απ΄έξω, βοηθώντας τον αγώνα του κλάδου τους, και μάλιστα, με μια έξυπνη αφίσα που διακινούν στα social media, προσφέρουν και συνταγή μακαρονάδας ώστε να μην τους «χρειαστούμε».

Τι ζητούν

Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε αυξημένη κινητοποίηση, τα βασικά αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:

Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

Ενσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter