Απεργούν οι «ντελιβεράδες»: Μοτοπορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

Απεργούν οι «ντελιβεράδες»: Μοτοπορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

Στο Πεδίον του Άρεως έχουν συγκεντρωθεί από τις 12:00 ντελίβερι, κούριερ και εξωτερικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους πραγματοποιείται και πραγματοποιούν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας. 

Η μοτοπορεία ξεκίνησε μετά τη 13:15 από Πατησίων προς Σταδίου με ολιγόλεπτη στάση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας και έπειτα στη πλατεία Συντάγματος.



Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και μοτοπορεία.

Διαβάστε επίσης: Μέτρα προστασίας για τους ντελιβεράδες στο σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις



Τα βασικά αιτήματα των διανομέων:

-Εταιρικό δίκυκλο, με πλήρες σέρβις

-Μέσα ατομικής προστασίας

-Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα

-Ενιαία ειδικότητα

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου τους

Συνάδελφοι, η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο είναι ένα ακόμα βήμα στα μονοπάτια που ανοίγουμε όλα αυτά τα χρόνια. Οι άρχοντες κάθονται ψηλά. Αν δεν είχαμε φωνάξει εσύ, εγώ, εμείς δεν θα μας άκουγαν. Μη γελιόμαστε, ενώ υπάρχει άφθονη υποτιμημένη μαζική εργασία (εργάτες γης, καθαριστές/ιστριες, φασονάδικα, εστίαση, τηλεφωνικά κέντρα, κ.α), δεν ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου, όσο δεν υπάρχουν συλλογικές αντιστάσεις, σωματεία βάσης, που να δηλώνουν: από τον αγώνα δρόμου στο δρόμο του αγώνα. Η σκληρή πραγματικότητα σε συνδυασμό με τους αγώνες όλων μας, έφεραν την εγκύκλιο. Γνωρίζουμε όμως πως τ’ αφεντικά δεν είναι διατεθειμένα να χάσουν τα προνόμια τους, ήδη δαγκώνουν λαίμαργα δώρα, επιδόματα, ένσημα, νυχτερινά και Κυριακές. Η απεργία που οργανώνει το σωματείο μας η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΗ 2019 είναι η δική μας μέρα, το δικό μας στοίχημα να βρεθούμε όλοι μαζί, να δούμε πως είναι μια μοτοπορεία με χιλιάδες μηχανάκια, να μπλοκάρουμε τις πιάτσες, να μας υπολογίσουν, να μας σεβαστούν, να κάνουμε πράξη το εταιρικό δίκυκλο και τα ΜΑΠ ώστε να αλλάξουμε το επάγγελμα και όχι επάγγελμα. ΌλΌι στην απεργια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter