Απεριόριστο χρήμα από τη FED για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία

Απεριόριστο χρήμα από τη FED για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία

Πυρ ομαδόν από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ. Το μεσημέρι της Δευτέρας η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κρατικών ομολόγων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων για να στηρίξει την αγορά.

Συγκεκριμένα, η Fed είπε πως θα αγοράσει assets «στις ποσότητες που χρειάζεται» για να υποβοηθήσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αποτελεσματική μετάδοση της νομισματικής πολιτικής.

Η Fed είχε προηγουμένως θέσει ως όριο αγορών παγίων τα 700 δισ. δολάρια.

Επιπρόσθετα, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε πολλά νέα δανειακά προγράμματα αξίας 300 δισ. δολαρίων για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το shutdown της αμερικανικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην η εικόνα στις διεθνείς αγορές, ο οποίες από το αρνητικό έδαφος που κινούνταν να περάσουν σε θετικό, ενώ επίσης με θετικό πρόσημο κινούνται και τα futures στην Νέα Υόρκη.

Απάντηση στις τραγικές προβλέψεις των Χρηματιστηριακών Οίκων

‘Ακρως δραματικές είναι οι προβλέψεις της Goldman Sachs. Yπολογίζει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα συρρικνωθεί 1%, καθώς το αμερικανικό θα βρεθεί σε ελεύθερη πτώση το δεύτερο τρίμηνο. Ειδικότερα βλέπει συρρίκνωσή του κατά 24% το δεύτερο τρίμηνο. 

Πιο «αισόδοξη» ήταν η πρόβλεψη της JPMorgan Chase που προβλέπει για το δεύτερο τρίμηνο μια συρρίκνωση της τάξης του 14%.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter