Απέρριψε η Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Κ. Μητσοτάκη

Απέρριψε η Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Κ. Μητσοτάκη
Η αδυναμία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλλει στην Ευρώπη μία θέση που θα έφερνε ελπίδα στον τουρισμό και στην εστίαση δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στη βαριά βιομηχανία της χώρας ενόψει του καλοκαιριού 2021…

Ο λόγος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει προτείνει να θεσμοθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάτι που θα έδινε «διαβατήριο» ταξιδιού σε όσους είχαν εμβολιαστεί… Ωστόσο ακόμη και στην νεοφιλέλευθερη Ευρώπη, σέβονται τα απαράγραπτα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της ισότητας των πολιτών…

«Δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις αν δεν είναι δυνατός ο εμβολιασμός για όλους», απάντησε χθες σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ο επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι μετά το πέρας του Eurogroup, καταχερίζοντας στην ουσία τον Κ. Μητσοτάκη για την πρόταση του η οποία καταπατά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Στην πραγματικότητα ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών μετέφερε την άποψη που επικράτησε εντός της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) και η οποία απέρριψε ασυζητητί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ως τρόπο μετακίνησης των πολιτών για λόγους αναψυχής.

Μόνο για ιατρικούς λόγους

Κάνοντας λόγο για πρώιμη φάση στη συζήτηση η συζήτηση που αφορά στο πιστοποιητικό –ο κος Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερφε ότι αν και εφόσον θεσπιστεί θα αφορά αποκλειστικά και μόνο ιατρικούς λόγους. Στην ίδια γραμμή τάχθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Πάσκαλ Ντόνοχου. Έτσι στην ουσία πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα χρησιμεύσει ως ταξιδιωτικό έγγραφο αφού Κομισιόν και Eurogroup κατ’ ουσία την απέρριψαν

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι σε πρώιμη φάση. Δεν μπορεί να συνδεθεί με δικαιώματα, μέχρι να είναι εγγυημένος ο εμβολιασμός για όλους τους πολίτες», δήλωσε σχετικά ο επίτροπος Τζεντιλόνι.

Σε άλλο κόσμο ο Κ Μητσοτάκης

Λίγο νωρίτερα και πάντως την ίδια ημέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο Bloomberg διατράνωνε την πεποίθηση του ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συμφωνήσουν «σε ένα κοινό τύπο πιστοποιητικού εμβολιασμού!!!

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg και τον δημοσιογράφο John Micklethwait, ανεφερε ότι «ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιτρέπει την είσοδο στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται να επιδείξει κανείς αρνητικό τεστ Covid ή να υποστεί περιορισμούς καραντίνας».

Λίγες ώρες αργότερα Eurogroup και Κομισιον απέρριπταν αυτή την πρόταση του Κ. Μητσοτακη και δια των εκπροσώπων τους δήλωναν ότι αν υπάρξει πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι μόνο για ιατρικούς λόγους!!!!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter