Απέρριψε τις προτάσεις Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Την Πέμπτη ενημερώνει την Βουλή ο πρωθυπουργός

Απέρριψε τις προτάσεις Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Την Πέμπτη ενημερώνει την Βουλή ο πρωθυπουργός

Απέρριψε τις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και τον ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Το κακό για την χώρα, είπε, είναι ότι δεν έχει αντιπολίτευση, αντίθετα έχει υπουργό Υγείας που εκπληρώνει με επιτυχία το έργο του. Για την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ρώτησε ρητορικά αν θα κρίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι δεν θα γίνει εφέτος η πορεία του Πολυτεχνείου. Ενώ για το αίτημα για παραίτηση της υπουργού Παιδείας είπε λακωνικά ότι «είναι αστείο». Γίνονται προσπάθειες το ψηφιακό σύστημα στην δημόσια εκπαίδευση να επαναλειτουργήσει από σήμερα.

Για την εξέλιξη των απαγορευτικών μέτρων είπε ότι «Η ανάγκη για περίθαλψη ασθενών θα κορυφωθεί το επόμενο δεκαήμερο. Η αποκλιμάκωση θα γίνει πιο σύντομα στην Βόρεια Ελλάδα και θα ακολουθήσει η αποφόρτιση στις επόμενες περιοχές της χώρας. Εκτιμάται ότι εφόσον τηρήσουμε όλοι τα μέτρα το λοκντάουν θα ολοκληρωθεί στο τέλος της περιόδου που έχει ανακοινωθεί. Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα έχουμε επιστρέψει σε μία μορφή κανονικότητας. Δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα μετά το λοκντάουν. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, θα ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία -σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής- για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. «Προσδοκούμε μια γόνιμη συζήτηση για το καλό της κοινωνίας και της Πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξανά η ατομική ευθύνη

Για την εξέλιξη της πανδημίας και τις ενέργειες της κυβέρνησης είπε ακόμη ο κ Πέτσας: «Ο ιός – όπως επισήμανε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας – είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά, ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του. Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα, στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα, να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του. Αλλά και να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες: επιχειρηματίες και καταναλωτές. Και για άλλη μια φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική, ώστε το λοκντάουν να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ατομική ευθύνη λοιπόν. Αλλά και κρατική επαγρύπνηση, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων.

Οι έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του lockdown θα είναι εντατικοί και εκτροπές από την τήρηση των μέτρων δεν θα γίνονται ανεκτές. Μέχρι τώρα είπε, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.808 σημεία ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα συνολικού ύψους 29.250 ευρώ, κυρίως για μη χρήση μάσκας και SMS, καθώς και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις. Ενώ ανεύθυνες συμπεριφορές με πρόσκληση σε συγχρωτισμό, όπως η διοργάνωση πάρτυ σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, εντοπίζονται και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter