Απέτυχε η fake νομοθέτηση: Υποχώρηση Πιερρακάκη, άλλαξε ο τίτλος του νομοσχεδίου (Video)

Απέτυχε η fake νομοθέτηση: Υποχώρηση Πιερρακάκη, άλλαξε ο τίτλος του νομοσχεδίου (Video)

Αποτυχημένη αποδείχτηκε η απόπειρα fake νομοθέτησης από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αναγκάζεται να αλλάξει τον τίτλο του νομοσχεδίου του.

Ο Κυρ. Πιερρακάκης προσπάθησε να βαφτίσει «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης» το νομοσχέδιο που εισήχθη το πρωί της Τρίτης στην Ολομέλεια κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμεση, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και ζητώντας γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Θέτοντας το ζήτημα στην αρχή της συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, έκανε λόγο για λαθροχειρία και κατηγόρησε την κυβέρνηση για παραγωγή fake news ακόμα και σε επίπεδο νομοθέτησης. «Πρέπει να σταματήσει εδώ αυτή η απόπειρα παραπλάνησης των πολιτών. Πρέπει να αποκατασταθεί και η Συνταγματική και η νομοθετική τάξη και πρέπει να αφαιρεθεί η λέξη ¨κώδικας¨ από το νομοσχέδιο σύμφωνα και με τη γνωμάτευση της Επιστημονικής Υπηρεσίας» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Δείτε το βίντεο:

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάριος Κάτσης, ο οποίος μίλησε για «συρραφή νομοθετημάτων της προηγούμενης κυβέρνησης», σχολιάζοντας δηκτικά πως ο Κυρ. Πιερρακάκης: «Παραλίγο να πανηγυρίσει γκολ σε replay».

Διαβάστε επίσης: Κάτσης σε Πιερρακάκη για τη fake νομοθέτηση: Παραλίγο να πανηγυρίσετε γκολ σε replay

Τούτων δοθέντων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναγκάστηκε να υποχωρήσει, φτάνοντας στο σημείο να αλλάξει τον τίτλο του νομοσχεδίου προκειμένου να αφαιρέσει τη λέξη «κώδικας».

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισήμαναν στο documentonews.gr πως πρόκειται για πρωτοφανή ταπείνωση του «γκουρού» της δήθεν ψηφιακής αναβάθμισης της χώρας, η οποία καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία πορεύεται η κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter