Απέχει το ΕΛΚ από την αποστολή της επιτροπής LIBE στην Ελλάδα

Απέχει το ΕΛΚ από την αποστολή της επιτροπής LIBE στην Ελλάδα

Χωρίς μέλος από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα μεταβεί στην Αθήνα η υποεπιτροπή διερεύνησης για τις καταγγελίες που αφορούν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Διαβάστε σχετικά: Στην Ελλάδα η επιτροπή LIBE – Ζητά να δει Μητσοτάκη και Ράμμο – «Προσπάθησαν» να ακυρώσουν την επίσκεψη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, η διαδικασία είναι ανάρμοστη εν μέσω πένθους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. «Η χώρα είναι σε σοκ. Ο ελληνικός λαός θρηνεί μια μεγάλη απώλεια. Δεν είναι αυτές οι συνθήκες για να οργανωθεί μια αποστολή του ΕΚ που θα μπορούσε εύκολα να αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία», υποστήριξε ο Βέμπερ.

Παράλληλα, το ΕΛΚ ζήτησε την αναβολή της αποστολής, εξαπολύοντας «πυρά» κατά της Αριστεράς. «Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι οι αριστερές ομάδες είναι τόσο τυφλές από την αντιπάθειά τους για ορισμένες κυβερνήσεις που αγνοούν το βασικό επίπεδο σεβασμού και ανθρωπιάς», σημείωσε ο συντονιστής της LIBE, Γερούν Λέναρς.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Ελλάδα το τριήμερο 6-8 Μαρτίου, ούτως ώστε να εξετάσει θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στην Αθήνα έχει οριστεί η Σόφι Ιν’τ Βελντ, ενώ έχει κατατεθεί αίτημα για συνάντηση τόσο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην αντιπροσωπεία, πέραν της Σόφι Ιν’τ Βελντ (Renew Europe), συμμετέχουν οι Κώστας Αρβανίτης (Αριστερά), Καταρίνα Μπάρλεϊ (Σοσιαλιστές), Γκουεντόλιν Ντέλμπος – Κόρφιλντ (Πράσινοι), Πατρίσια Σανιόν (ID).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter