Απευθείας ανάθεση ακόμη και για τις… γόβες της Αστυνομίας

Απευθείας ανάθεση ακόμη και για τις… γόβες της Αστυνομίας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Πρέπει να χάλασαν πολύ ξαφνικά τα παπούτσια των ένστολων της υπηρεσίας διαβατηρίων και εγγράφων ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας και η μόνη λύση ήταν η απευθείας ανάθεση για την αγορά νέων.

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στη Διαύγεια, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αγοράστηκαν έναντι 14.100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 94 ζεύγη άρβυλα, 62 ζεύγη σκαρπίνια και 32 ζεύγη γόβες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ζεύγος παπουτσιών κόστισε κατά μέσο όρο 75 ευρώ.

Ενδιαφέρουσες είναι οι συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως για παράδειγμα ότι οι γόβες θα έχουν έξι πόντους τακούνι και η φόδρα τους θα είναι «από δέρμα αιγός αρίστης ποιότητας».

Επειδή στην πρώτη τετραετία Μητσοτάκη οι απευθείας αναθέσεις, που κανονικά είναι μόνο για έκτακτες καταστάσεις, εκτοξεύτηκαν σε πολλά δισ. ευρώ ας ελπίσουμε ότι οι… κατεπείγουσες γόβες δεν ανοίγουν τον δρόμο για νέα κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Για να μην ξεχνάμε την ιεραρχία, τέτοιες απευθείας περίεργες αναθέσεις από την Αστυνομία χρεώνονται πολιτικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter