Απευθείας ανάθεση – «δωράκι» 27.000 ευρώ του υπουργείου Στυλιανίδη σε δημοσκοπική εταιρεία

Απευθείας ανάθεση – «δωράκι» 27.000 ευρώ του υπουργείου Στυλιανίδη σε δημοσκοπική εταιρεία

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απευθείας ανάθεση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη γνωστή δημοσκοπική εταιρεία Metron Analysis. Παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με τις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ο υπουργός Χρ. Στυλιανίδης, που πήρε… «άριστα» στην πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα» αποφάσισε να δώσει σχεδόν 27.500 ευρώ στην Metron Analysis.

Ο λόγος; «Για την διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος για την κλιματική αλλαγή, για τις ανάγκες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», όπως αναφέρει και το σχετικό ΦΕΚ που αναρτάται στη «Διαύγεια» με ημερομηνία 1/2/2022. Χθες δηλαδή.

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση και το υπουργείο του Χρ. Στυλιανίδη πήραν «κάτω από τη βάση» στην πρόσφατη κακοκαιρία, δίχως ούτε μία παραίτηση, παρά τις διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας, και τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι «σφυγμομετρήσεις» για τη γενικευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια των πολιτών που έμειναν είτε εγκλωβισμένοι σε κάποιο δρόμο είτε χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους (παρά το «λιβάνισμα» των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ), το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λαμβάνει την απόφαση να δώσει εν συνόλω 27.280 ευρώ (22.000 συν 5.280 ΦΠΑ) στην Metron Analysis.

Τι περιλαμβάνει αυτό το «ερευνητικό πρόγραμμα»;

1) «Ποιοτική έρευνα με 20 online/τηλεφωνικές ατομικές συνεντεύξεις με ημερολόγια

2) Συνδυασμός ποσοτικής τηλεφωνικής έρευνας Ν=1.000 και ποσοτικής online έρευνας Ν=1.000

Όπως αναφέρεται, η πληρωμή της δικαιούχου εταιρείας θα γίνει τμηματικά με χρηματικά εντάλματα που θα εκδοθούν στο όνομα αυτής, μετά την έκδοση των τιμολογίων και τη σύνταξη των σχετικών πρωτοκόλλων παραλαβής από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι νόμιμες υπέρ τρίτων κρατήσεις θα βαρύνουν την εταιρεία, πλην του Φ.Π.Α., που θα βαρύνει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε αναλυτικα την απόφαση:

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter