Απίστευτες δηλώσεις Ισραηλινού ακροδεξιού υπουργού: Μιλά για «εθελοντική μετανάστευση» των Παλαιστίνιων της Γάζας

Απίστευτες δηλώσεις Ισραηλινού ακροδεξιού υπουργού: Μιλά για «εθελοντική μετανάστευση» των Παλαιστίνιων της Γάζας

Χωρίς καμία αιδώ ο ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου, Μπεζαλέλ Σμότριτς υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι πρέπει πλέον να γίνει αποδεκτό και κατανοητό ότι το Ισραήλ δεν μπορεί άλλο να ανεχθεί την ύπαρξη της Γάζας ως ανεξάρτητης οντότητας και πως οι Παλαιστίνιοι που ζουν εκεί θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια «εθελοντική μετανάστευση» προς άλλες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας ένα κείμενο δύο βουλευτών της Κνεσέτ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal και το οποίο καλούσε τις δυτικές χώρες να δεχθούν οικογένειες από την Γάζα που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μετεγκατασταθούν, ο Σμότριτς υποστήριξε: «Καλωσορίζω την πρωτοβουλία για εθελοντική μετανάστευση των Αράβων της Γάζας. Αυτή είναι η σωστή ανθρωπιστική λύση για τους κατοίκους της Λωρίδας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής μετά από 75 χρόνια προσφυγιάς, φτώχειας και κινδύνου. Το Κράτος του Ισραήλ δεν θα μπορεί πια να αποδέχεται την ύπαρξη μιας ανεξάρτητης οντότητας στην Γάζα».

Σημειώνεται ότι οι δύο βουλευτές, ο Ντάνι Ντανόν του Λικούντ και ο Ραμ Μπεν Μπαράκ του Γες Ατίντ (πρώην διευθυντής της Μοσάντ), παρουσίασαν στο κείμενο τους μια έκκληση προς τις δυτικές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα προς τις ευρωπαϊκές, να υποδεχθούν κατοίκους της Γάζας που θέλουν να μετεγκατασταθούν και μάλιστα να δώσουν χρήματα για αυτό και όχι για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.

Τα παραπάνω, έρχονται να εντείνουν τους φόβους που είχαν ανακινηθεί από το μυστικό σχέδιο του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ, πως η κυβέρνηση Νετανιάχου ετοιμάζεται να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον ξεριζωμό των κατοίκων της Γάζας και την μεταφορά τους προς άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Παρά το γεγονός πως τότε πριν από περίπου δύο εβδομάδες το εν λόγω σχέδιο είχε υποβαθμιστεί ως «συμβουλευτικό» ακόμα και από τον ίδιο τον Νετανιάχου, τόσο οι εκτός διεθνούς δικαίου πράξεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στην Γάζα, όσο και οι δηλώσεις αξιωματούχων όπως του Σμότριτς, καταδεικνύουν ότι το σχέδιο αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον της Γάζας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter