Απίστευτες εικόνες και βίντεο από την επέλαση του τυφώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες – Πέντε νεκροί

Απίστευτες εικόνες και βίντεο από την επέλαση του τυφώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες – Πέντε νεκροί

Σε κατηγορία 3 από 5 υποβαθμίστηκε σήμερα τα ξημερώματα ο τυφώνας Ντόριαν ο οποίος «σάρωσε» τα πάντα στις Μπαχάμες αφήνοντας πίσω του πέντε νεκρούς. 

Εδώ και 12 ώρες περίπου ο τυφώνας παραμένει πάνω από το νησί Grand Bahama και αναμένεται να παραμείνει εκεί για μεγάλο μέρος της σημερινής ημέρας προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές και συνοδευόμενος από «καταστροφικούς» ανέμους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του NHC.

Παρά το γεγονός ότι ο τυφώνας υποβαθμίστηκε, οι αρχές προειδοποιούν ότι παραμένει επικίνδυνος με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα περίπου 205 χλμ/ώρα, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Οι κάτοικοι οφείλουν να παραμείνουν στα καταφύγια, αναφέρει το πιο πρόσφατο ανακοινωθέν, το οποίο εκδόθηκε στις 08:00 ώρα Ελλάδος, του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων (NHC), που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι.

Την ίδια ώρα εκατομμύρια κάτοικοι στην Φλόριντα, την Τζόρτζια και την Νότια Καρολίνα έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις ακτές, από όπου αναμένεται να περάσει ο Ντόριαν τις προσεχείς ημέρες, και να παραμείνουν στα καταφύγιά τους.

Ήδη 13.000 κατοικίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η στάθμη των υδάτων φτάνει σε ορισμένα μέρη στο ύψος των στεγών των σπιτιών.

Σε μήνυμα SMS που έστειλε μια κάτοικος του Γκραντ Μπαχάμα, με την οποία το AFP μπόρεσε να επικοινωνήσει, δείχνει την απελπισία των κατοίκων που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτόν τον ατέρμονο κατακλυσμό: «Βρισκόμαστε κάτω από το νερό. Μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει ή να μας στείλει βοήθεια; Σας παρακαλούμε. Εγώ, τα έξι εγγόνια μου και ο γιος μου βρισκόμαστε στην σοφίτα», γράφει στο μήνυμα αυτό η Κέντρα Γουίλιαμς.

«Δείτε αυτό», λέει παράλληλα ο Ρέιμοντ Κινγκ, ένας κάτοικος της νήσου Αμπάκος, σε βίντεο που εστάλη στο AFP, στο οποίο φαίνονταν πλημμυρισμένοι δρόμοι αποκλεισμένοι από κορμούς δέντρων και κολώνες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. «Χρειαζόμαστε βοήθεια, όλα έπεσαν. Δείτε την σκεπή μου, κατέρρευσε. Ευτυχώς δόξα τω Θεό είμαι ζωντανός. Μπορώ να την ξαναφτιάξω».

Ο πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις έκανε χθες λόγο για μια «ιστορική τραγωδία» για το αρχιπέλαγος αυτό με τα περίπου 700 νησιά, το οποίο αντιμετώπισε κύματα ύψους τριών ως έξι μέτρων λόγω του κυκλώνα. Οι αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη επιχειρήσεων διάσωσης «εκεί όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες».

Παράλληλα, περισσότερες από 1.300 πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ, καθώς και προς και από τη χώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter