Απίστευτες ουρές και συνωστισμός για μία ακόμα ημέρα στην Υπηρεσία Ασύλου

Απίστευτες ουρές και συνωστισμός για μία ακόμα ημέρα στην Υπηρεσία Ασύλου

Εικόνες συνωστισμού καταγράφονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην Υπηρεσία Ασύλου στην λεωφόρο Κατεχάκη παρά την εξάμηνη παράταση που έχει δοθεί σε όλες τις άδειες παραμονής.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες μετανάστες και αιτούντες ασύλου, συνωστίζονται ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που φορούν μάσκες ενώ σχεδόν κανείς δεν τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πολλοί εξ αυτών κοιμήθηκαν έξω από το κτήριο.

Ορισμένοι από τους αιτούντες ασύλου θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους, έκλεισαν μάλιστα για λίγα λεπτά ως ένδειξη διαμαρτυρίας την Λεωφόρο Κατεχάκη. Η διαμαρτυρία δεν κράτησε πολύ, αφού ένας αστυνομικός τους έπεισε να αποχωρήσουν.

«Είναι επικίνδυνο» σχολίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. «Κάθε μέρα που αυτό επαναλαμβάνεται είναι χειρότερο γιατί σημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Πρέπει να διορθωθεί. Είναι επικίνδυνο, έχουν πολύ στενή επαφή, δεν υπάρχει κάποιος να τους μοιράσει μάσκες» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρότεινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι σχετικές διαδικασίες να γίνονται στις δομές όπου υπάρχει έλεγχος σημειώνοντας.

Έξω από την υπηρεσία Ασύλου βρέθηκε το πρωί και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Την ίδια ώρα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν 173 μετανάστες και πρόσφυγες από την Μυτιλήνη οι οποίοι θα μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter