Απίστευτη καταγγελία: Κόλλησε κορονοϊό και ζήτησε βοήθεια από τη Βρετανία επειδή ο ΕΟΔΥ δε σήκωνε το τηλέφωνο

Απίστευτη καταγγελία: Κόλλησε κορονοϊό και ζήτησε βοήθεια από τη Βρετανία επειδή ο ΕΟΔΥ δε σήκωνε το τηλέφωνο

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αισθητή η ανυπαρξία του κράτους πρόνοιας. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο από την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα, τα προβλήματα στο σύστημα υγείας συνεχίζονται με τους νοσούντες να μη μπορούν να βγάλουν άκρη με τις αρμόδιες αρχές στις οποίες απευθύνονται. 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νικόλαος Σταθούλης περιγράφει τις μάταιες προσπάθειες του να λάβει πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ για το τι πρέπει να κάνει αφού βρέθηκε και ο ίδιος θετικός στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει, αφού κάλεσε το 1135 για πληροφορίες αρκετές φορές, απευθύνθηκε τελικά σε συγγενείς που έχει στη Βρετανία οι οποίοι μεσολάβησαν ώστε Βρετανοί γιατροί να του δώσουν τελικά τις κατάλληλες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει.

«Ξέρεις μετά από αλλεπάλληλες και αναπάντητες κλήσεις σε υπουργεία Υγείας και Πολιτική Προστασία ότι είσαι μόνος σου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ν. Σταθούλης προσθέτοντας ότι «το κράτος τώρα που το χρειάζεσαι απουσιάζει».

Διαβάστε την ανάρτησή του στο facebook

Σε ειδοποιεί ο προσωπικός σου γιατρός ότι είσαι θετικός στον κορονοϊό.

Φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σου.«Μα δεν είχα καμία επαφή μαζική» σκέφτεσαι.Τον κόλλησα στο θεραπευτήριο που κάνω θεραπείες. Ανευθυνότητα λέγεται. Δεν πήγα σε καμία αγορά. Δεν μπήκα σε ΜΜΜ. Δεν συγχρωτίστηκα. Στο Αμονι είμαι σχεδόν αποκλεισμένος.Παίρνεις το 1135 για πληροφορίες. Δεν απαντά. Επιμένεις. Τίποτα. Αρχίζουν οι ταχυκαρδίες, οι πονοκεφάλοι, οι ζαλάδες, η εφίδρωση, η νευρομυϊκή ένταση, η υπερκόπωση, η απώλεια ενέργειας, κυρίως η δύσπνοια. Κυρίως αυτή. Χρειάζεσαι συμβουλές. Τι κάνεις; Το κράτος τώρα που το χρειάζεσαι απουσιάζει.Παίρνεις φίλους γιατρούς : «Όταν πέσει το οξυγόνο κάτω από το 90 πρέπει να φωνάξεις ασθενοφόρο για μεταφερθείς νοσοκομείο αναφοράς». Τρομάζεις. Ξεκινούν οι σοβαρές προεκτάσεις.Οι αγχώδεις και οι συναισθηματικές διαταραχές είναι από τις πιο συχνές περιπτώσεις που σε απασχολούν ως ασθενή όταν μαθαίνεις ότι είσαι θετικός στον κορονοϊό. Stress. Χρειάζεσαι συμπαράσταση. Αγωνία. Το κράτος σε έχει γραμμένο. Οι Φίλοι κοντά. Ξέρεις μετά από αλλεπάλληλες και αναπάντητες κλήσεις σε υπουργεία υγείας και πολιτική προστασία ότι είσαι μόνος σου. Μόνος σου είσαι πιο δυνατός.Κρατάς την ψυχραιμία σου. Έχεις μάθει να είσαι μόνος. Χαμογελάς. Άλλος ένας αγώνας. Χαμογελάς ξανά.Επικοινωνείς με συγγενείς σου οι οποίοι βρίσκονται στην Αγγλία. Σε χρόνο ρεκόρ σε καλούν να σου δώσουν οδηγίες Βρετανοί γιατροί.Αυξημένη ενυδάτωση (ο κορονοϊός αγαπάει την ξηρότητα στο λαιμό μας)Ποιοτικό ύπνο.Ισορροπημένη διατροφή.Συστηματική άσκηση.Ηρεμία και διαχείριση του Stress που βλάπτει το ανοσοποιητικό. Σωστή αναπνοή.Προστασία με μάσκα, αποφυγή συνωστισμού και συχνό πλύσιμο των χεριών.Λήψη βιταμίνης C. Λήψη βιταμίνης D.«Αποδεδειγμένα η βιταμίνη D και η καθημερινή πρόσληψή της από τη διατροφή μας, μειώνει τις πιθανότητες προσβολής από αναπνευστική ίωση κατά 50%» σου λένε.Ο κορονοϊός προσβάλλει κυρίως το αναπνευστικό. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένας οργανισμός με επάρκεια βιταμίνης D έχει αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά έναν ιό σε σχέση με κάποιον που παρουσιάζει έλλειψη. Άλλα συστατικά που συμβάλλουν στη θωράκιση του οργανισμού μας από τον κορονοϊό, είναι ο ψευδάργυρος και το κάλιο. Τα συνειδητοποιείς όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ. Προμηθεύεσαι τα πάντα. Το φορτίο που καλείσαι να σηκώσεις είναι βαρύ. Ξέρεις από φορτία. Τα λόγια συνήθως δεν έχουν αποτέλεσμα.Το μυστικό είναι να μη φοβηθείς. Και τότε ένα μπουκέτο Φίλων έρχονται δίπλα σου.Οφείλεις ωστόσο να βοηθήσεις μόνος σου τον εαυτό σου.Η λέξη «Βοήθεια» είναι η πιο γλυκιά λέξη του κόσμου…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter