Απίστευτη πρόκληση Άδωνη: Ζητά διαγραφή χρεών της ΝΔ όπως στο νόμο Κατσέλη – Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ (Audio)

Απίστευτη πρόκληση Άδωνη: Ζητά διαγραφή χρεών της ΝΔ όπως στο νόμο Κατσέλη  –  Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ (Audio)

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνης Γεωργιάδης προσπάθησε να απαντήσει μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου –σε πρώτο βαθμό – που αφορά χρέη ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε συνέντευξή του επανέλαβε την προκλητική θέση για τη διαγραφή των χρεών της ΝΔ, επικαλούμενος μάλιστα το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πρόταση που είχε διατυπώσει για πρώτη φορά το 2015, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να δώσει εξηγήσεις τόσο για τα χρέη της ΝΔ ,όσο και για το αν υιοθετεί τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη».

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 (ακούστε τις δηλώσεις του παρακάτω), είναι «ηθικώς ορθό λόγω αλλαγής των οικονομικών συνθηκών, όπως ισχύει και για όλους με το νόμο Κατσέλη».

Δεν ξαφνιάζει ωστόσο κανέναν το ότι ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης επικαλείται για το κόμμα του έναν νόμο που ουδέποτε η Νέα Δημοκρατία συμπάθησε ενώ έκανε τα πάντα για να τον “κλαδέψει”.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για αλλαγή των οικονομικών δεδομένων μετά την κρίση, μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα αλλά και αύξηση των επιτοκίων.

«Θα πρέπει να ισχύσει και για τα κόμματα ότι ισχύει για όλους», είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη:

«Επιτέλους, βρέθηκε κάποιος να σπάσει τη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τα υπέρογκα χρέη του κόμματος προς τις τράπεζες. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον λαλίστατο αντιπρόεδρο της, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7*, επανέλαβε την προκλητική θέση για τη διαγραφή των χρεών της ΝΔ, την οποία είχε διατυπώσει για πρώτη φορά το 2015.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις τόσο για τα χρέη της ΝΔ όσο και για το αν υιοθετεί τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη περί διαγραφής χρεών του κόμματος του, οι οποίες προσβάλλουν ευθέως ολόκληρη την κοινωνία. Έχει σκοπό άραγε ο πρόεδρος της ΝΔ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του πρόταση για διαγραφή κομματικών χρεών;».

Η ΝΔ θα ασκήσει έφεση στην απόφαση για τα χρέη της

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεν έχει κοινοποιηθεί στη ΝΔ απόφαση του δικαστηρίου, κατόπιν της προσφυγής της Τράπεζας Πειραιώς, που αφορά στην εξόφληση των χρεών του κόμματος. Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει καμία δέσμευση ή κατάσχεση και εφόσον κοινοποιηθεί «θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση». 

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει κάποια ρύθμιση των χρεών, μία φόρμα εξυπηρέτησης των δανείων διαφορετικά θα οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας του κόμματος.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την καταδικαστική απόφαση για τα χρέη της Ν.Δ. στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως τόνιζε συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου:

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναδεικνύει το μέγεθος της διαπλοκής του παλαιού πολιτικού συστήματος με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και το μέγεθος της υποκρισίας και του θράσους της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ. Πόσες φορές αλήθεια έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για τη διαφάνεια στα οικονομικά της ΝΔ; Και πόσες ακόμα να διατείνεται ότι θα σώσει τη χώρα ο αρχηγός ενός χρεοκοπημένου οικονομικά κόμματος; Οι πολίτες ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα φέσια της ΝΔ και πώς αυτά θα εξοφληθούν.

Ακούστε τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη στο ραδιόφωνο του 24/7

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter