Απίστευτη Καταγγελία: Άφησαν τις Σταγιάτες αποκλεισμένες όλη μέρα λόγω κατολίσθησης – «Που να πάτε αφού έχει απαγόρευση» (Video)

Απίστευτη Καταγγελία: Άφησαν τις Σταγιάτες αποκλεισμένες όλη μέρα λόγω κατολίσθησης – «Που να πάτε αφού έχει απαγόρευση» (Video)

Μια απίστευτη καταγγελία υποβάλλουν οι κάτοικοι των Σταγιατών, οι οποίοι είδαν το χωριό τους να βρίσκεται αποκλεισμένο από το πρωί της Τρίτης λόγω κατολίσθησης. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Documento, όταν πήραν τηλέφωνο στο 112 να ζητήσουν βοήθεια, τους συνέδεσαν με την αστυνομία, ο εκπρόσωπος της οποίας τους εγκάλεσε μάλιστα, λέγοντας «Και που θέλετε να πάτε, αφού έχει απαγόρευση». Στη συνέχεια, έλαβαν την ενημέρωση από τον Δήμο Βόλου, ότι θα στείλει μηχανήματα να καθαρίσουν κάτι που όσο γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει συμβεί ακόμα.

Οι κάτοικοι των Σταγιατών δεν το έβαλαν κάτω και, όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, οργανώθηκαν και ξεκίνησαν να καθαρίζουν τον δρόμο μόνοι τους. «Αυτό που συμβαίνει είναι επικίνδυνο. Το χωριό έχει πολλούς παππούδες και γιαγιάδες, ενώ ο γείτονάς μας έχει μωρό 20 ημερών. Τι θα γίνει αν οι συνάνθρωποί μας χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια, τώρα που είμαστε αποκλεισμένοι. Η μόνη διαδρομή για περιοχή με νοσοκομείο είναι μέσα από έναν χωματόδρομο που δεν μπορεί να περάσει αμάξι. Για αυτό και εμείς οργανωθήκαμε συλλογικά, πήραμε από ένα φτυάρι και ξεκινήσαμε να καθαρίζουμε τον δρόμο.» δήλωσε ο Παναγιώτης, κάτοικος του χωριού,  τα πλήρη στοιχεία του οποίου βρίσκονται στην διάθεση του μέσου.

«Όπως με τις πυρκαγιές που έσκαγαν βλήματα, έτσι και τώρα το κράτος δείχνει ότι δεν μπορεί να προστατέψει κανέναν και ενεργοποιείται μόνο για να καταστέλλει. Το ίδιο και ο Δήμος που όταν είναι να κλειδώσει τα δημόσια κτίρια, έδειξε αντανακλαστικά αστραπή, αλλά τώρα οι κάτοικοι περιμένουν τη βοήθειά του απ’το πρωί και ακόμα να φανεί.» συνέχισε ο κάτοικος των Σταγιατών.

Το Documento δημοσιεύει αποκλειστικά βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους γύρω από το χωριό και από τις σκληρές προσπάθειες των κατοίκων να καθαρίσουν τον δρόμο μέσα στην άγρια βροχόπτωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter