Απίστευτο: Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία… 106 ετών

Απίστευτο: Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία… 106 ετών

Έναν μόλις χρόνο αφότου ξεσήκωσε τα πλήθη καταρρίπτοντας μπροστά στις κάμερες άλλο ένα ρεκόρ ταχύτητας, ο “σούπερ ποδηλάτης” Ρομπέρ Μαρσάν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση καθώς τα 106 χρόνια του δεν του επιτρέπουν πλέον να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος όπως παλιά.

“Οι γιατροί του δεν θέλουν να καταβάλει έντονη προσπάθεια” επιβεβαίωσε ο γείτονας και φίλος του, Κριστιάν Μπουσάρ, που τον επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά.

Τέλος λοιπόν η προπόνηση στο ποδηλατοδρόμιο για την επίτευξη νέων ρεκόρ. Άλλωστε, “ήδη τα έχει όλα”, σχολίασε ο Μπουσάρ.

Ο Ρομπέρ Μαρσάν κατέρριψε το ρεκόρ της μίας ώρας στις κατηγορίες των άνω των 100 και άνω των 105 ετών: όχι μόνο δεν είχε κανέναν αντίπαλο αλλά αυτές οι συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τον ίδιο. Πριν από έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2017, ο ερασιτέχνης ποδηλάτης έτρεξε 22.547 χιλιόμετρα μέσα σε μία ώρα στο εθνικό ποδηλατοδρόμιο του Σεν-Κεντίν-αν-Ιβελίν.

Τον περασμένο Αύγουστο, πάλι χωρίς αντίπαλο, κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην ποδηλασία δρόμου στην κατηγορία άνω των 105 ετών.

Ο Αλέν Γκοτρόν, ο πρόεδρος του αθλητικού ομίλου Cyclos του Μιτρί-Μορί –του οποίου ο Μαρσάν είναι το διασημότερο μέλος– εξήγησε ότι ο υπεραιωνόβιος αθλητής θα αναγκαζόταν να πιεστεί υπερβολικά για να πετύχει κάποιο νέο ρεκόρ. “Μπορεί να κάνει ποδήλατο απλώς για την ευχαρίστησή του. Είναι πιο λογικό”, πρόσθεσε.

Οι συγγενείς του είπαν ότι ο Μαρσάν εξακολουθεί να κάνει στατικό ποδήλατο στο μικρό διαμέρισμά του, στα προάστια του Παρισιού.

Ο Μαρσάν γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1911 στην Αμιένη. Βίωσε τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έζησε κάποια χρόνια στη Βενεζουέλα και τον Καναδά, εργάστηκε ως πυροσβέστης, ως καλλιεργητής ζαχαροκάλαμων και κηπευτικών, ως έμπορος κρασιών… Πέρσι, αποκάλυψε ότι το μυστικό της μακροβιότητάς του ήταν ο υγιεινός τρόπος ζωής (αθλητισμός, πολλά φρούτα και λαχανικά, όχι υπερβολικός καφές, ελάχιστο αλκοόλ και καθόλου τσιγάρο). Παραπονιόταν μόνο ότι στην ηλικία του αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας: είχε υπέρταση, ρευματισμούς και μια μικρή απώλεια ακοής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter