Απίστευτο άρθρο της Le Figaro: Οι Έλληνες αγοράζουν λάδι και καφέ λόγω ΦΠΑ

Ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro θέλει τους Έλληνες να σπεύδουν μανιασμένα και να αγοράζουν μαζικά λάδι και καφέ πριν την αύξηση του ΦΠΑ που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου.

«Κάθε ώρα μετράει, ειδικά για τους επαγγελματίες, που αγοράζουν ό,τι βρουν για να το στοκάρουν», προσθέτει το άρθρο.

«Ορισμένοι ελπίζουν να στοκάρουν υλικό για έξι μήνες», δηλώνει στην εφημερίδα ο Γιώργος Κουράσης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ.

«Η τελευταία αύξηση στα τσιγάρα έγινε μόλις πριν έναν μήνα! Οι Έλληνες, για μια ακόμη φορά, θα αγοράζουν παράνομα τσιγάρα από τις γειτονικές χώρες», λέει ο κ. Κουράσης.

Επιπλέον, οι εστιάτορες σε είκοσι νησιά, εκ των οποίων οι Κυκλάδες, θα υποστούν αύξηση του ΦΠΑ στο λάδι από το 9 στο 13%. Γεγονός που τρομάζει τους επαγγελματίες που φοβούνται ότι οι τιμές θα διώξουν τους τουρίστες.

Η φρενίτιδα αγοράς λαδιού και καφέ δεν είναι ιδιαίτερα ορατή στα σούπερ μάρκετ αλλά σε επίπεδο επαγγελματιών. "Η αύξηση στην τιμή του καφέ μπορεί να μειώσει την κατανάλωση. Ο καφές είναι η ουσία της ζωής ενός Έλληνα και θα αυξηθεί από 2 ως 4 ευρώ το κιλό", καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.