Απίστευτο: Αθλητής βγάζει στο «σφυρί» το Ολυμπιακό του μετάλλιο για τα θύματα του σεισμού στο Ιράν

Απίστευτο: Αθλητής βγάζει στο «σφυρί» το Ολυμπιακό του μετάλλιο για τα θύματα του σεισμού στο Ιράν

Ένας Ιρανός αρσιβαρίστας έθεσε για δημοπρασία το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016 για να συγκεντρώσει χρήματα για τα θύματα του σεισμού μεγέθους 7,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» το Ιράν.

Ο 26χρονος Kianoush Rostami ανακοίνωσε μέσω Instagram την απόφασή του.

Ο σεισμός που έγινε την Κυριακή είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 530 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από οκτώ χιλιάδες.

Η δυτική επαρχία Kermanshah είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί και πολλούς κατοίκους να κοιμούνται έξω στο κρύο.

Ο Κ. Rostami, ο οποίος κατάγεται από την Kermanshah, δήλωσε ότι «έκανε ένα μικρό βήμα» για να βοηθήσει όσους καταστράφηκαν από τον τρομακτικό σεισμό.

“Επιστρέφω το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών του Ρίο 2016 – που πράγματι ανήκει σε αυτούς – στον λαό μου”, έγραψε στο Instagram, προσθέτοντας ότι δεν έχει κοιμηθεί από το σεισμό και μετά.

“Θα βάλω το μετάλλιο μου σε δημοπρασία. Όλα τα κέρδη θα πάνε σε εκείνους που επλήγησαν από το σεισμό.”

Ο κ. Rostami, ο οποίος έχει κουρδική εθνικότητα, δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με αρκετούς άλλους αθλητές για να συγκεντρώσει βοήθεια για τα θύματα, αναρτώντας μια φωτογραφία του μπροστά σε παπλώματα, ζεστά ρούχα και μπουκάλια νερού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter