Απίστευτο! DJ έπαιξε το κάλεσμα για προσευχή των μουσουλμάνων σε dance remix (video)

Απίστευτο! DJ έπαιξε το κάλεσμα για προσευχή των μουσουλμάνων σε dance remix (video)

Ένα νυχτερινό κέντρο στην Τυνησία σφραγίστηκε από τις αρχές, όταν κυκλοφόρησαν πλάνα με DJ να παίζει σε dance remix το κάλεσμα για μουσουλμανική προσευχή. Το βίντεο αναρτήθηκε την Κυριακή από το Orbit Festival στην πόλη Ναμπέλ και προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κυβερνήτης της Ναμπέλ, Μανάουαρ Κουερτανί δήλωσε ότι το κλαμπ «θα παραμείνει κλειστό» μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα, σύμφωνα το BBC. Στο στιγμιότυπο, θαμώνες στη διάρκεια πάρτι, την περασμένη Παρασκευή χορεύουν με τη μουσική που παίζουν δύο Ευρωπαίοι Djs, κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χαμμαμέτ. Μεταξύ άλλων ακούγεται το κάλεσμα για προσευχή των Μουσουλμάνων σε dance εκδοχή.

Αφού επιβεβαιώθηκαν τα γεγονότα, αποφασίσαμε να κλείσουμε το κλαμπ, ανέφερε ο κ. Κουερτανί. Είπε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου προσήχθη για «παραβίαση των χρηστών ηθών». «Δεν θα επιτρέψουμε επιθέσεις κατά των θρησκευτικών αισθημάτων και των ιερών» υπογράμμισε.

Οι διοργανωτές του Orbit Festival απολογήθηκαν με ανάρτησή τους στη σελίδα στο Facebook, αλλά εξήγησαν ότι δεν αποδέχονται την ευθύνη για αναπαραγωγή προσβλητικής μουσικής. «Ο DJ δεν αντιλήφθηκε ότι μπορεί να προσβάλει το κοινό μιας μουσουλμανικής χώρας, όπως η δική μας» ανέφεραν στην ανάρτηση στα social media (στα γαλλικά).

Ο Άγγλος DJ, Dax J που έπαιξε το κάλεσμα για προσευχή αργότερα ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από τη μουσική του στο Orbit Festival στην Τυνησία την Παρασκευή. «Δεν είχα καμία πρόθεση να αναστατώσω», τόνισε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter