Απίστευτο εύρημα στο φαράγγι της Σαμαριάς – Το «ψάρι» που προκάλεσε παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον (Photo)

Απίστευτο εύρημα στο φαράγγι της Σαμαριάς – Το «ψάρι» που προκάλεσε παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον (Photo)

Ένα εύρημα παγκοσμίου επιστημονικού ενδιαφέροντος ανακαλύφθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Πρόκειται για μια «πέτρα» σε μορφή ψαριού, βάρους περίπου 20 κιλών, που είναι πολύ πιθανόν να είναι στην πραγματικότητα ένα σπάνιο απολίθωμα.

Το εύρημα εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες στην διάρκεια εργασιών συντήρησης του μονοπατιού της Σαμαριάς. Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κατέγραψαν ακριβώς την θέση όπου βρέθηκε, την περισυνέλλεξαν, την καθάρισαν και ενημέρωσαν τους ειδικούς από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να εξεταστεί επισταμένως και να εξακριβωθεί για το εάν πρόκειται για ένα άριστα διατηρημένο απολίθωμα προϊστορικού ψαριού.

Καθηγητής του τμήματος θα μεταβεί στον Ομαλό για να δει από κοντά το εύρημα το οποίο μάλλον θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του ιδρύματος για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ πιθανόν με τους αρμοδίους της Διεύθυνσης Δασών να μεταβεί και στο σημείο όπου βρέθηκε προκειμένου να γίνει αυτοψία και στον χώρο.

Να σημειωθεί πως στο φαράγγι της Σαμαριάς και άλλες φορές στην διάρκεια εργασιών έχουν βρεθεί απολιθωμένα όστρακα, ενώ και στην θέση «Ψάρι» υπάρχει ένας μεγάλος βράχος που πρόκειται για απολίθωμα θαλάσσιου πλάσματος.

Μάλιστα λόγω και του τεράστιου γεωλογικού ενδιαφέροντος έχει δημιουργηθεί και στην νότια είσοδο του φαραγγιού, στην Αγία Ρουμέλη, το μουσείο πέτρας.

(Πηγή: flashnews.gr)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter