Απίστευτο: Ήθελαν να τιμήσουν τους Ναζί αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν στη Μάχη της Κρήτης – Οργισμένη αντίδραση Πολάκη

Απίστευτο: Ήθελαν να τιμήσουν τους Ναζί αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν στη Μάχη της Κρήτης – Οργισμένη αντίδραση Πολάκη

Θυελλώδεις αντιδράσεις προκάλεσε μία εκδήλωση που διοργάνωνε μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές».

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Kreta Memorial» και είχε σκοπό να τιμήσει την… «Επιχείρηση Ερμής» των Ναζί! Δηλαδή την αεροπορική έφοδο των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.

Η εκδήλωση των «europeanparatroopers» όπως αυτοαποκαλούνται, που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 17 έως 23 Μαΐου και εκτός από ρίψεις αλεξιπτωτιστών θα περιελάμβανε και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο, μετά τον σάλο, έπαψε να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα τους. Όπως μπορίτε να διακρίνεται στις αφίσες, οι οποίες «κατέβηκαν» από την ιστοσελίδα αλλά ειναι ακόμα διαθέσιμες στο google, εμφανίζονται σταυροί και άλλα σύμβολα που μοιάζουν με εκείνα του Γ’ Ράιχ.

Θυελλώδης αντίδραση Πολάκη

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με πλέον χαρακτηριστική την αντίστοιχη του Χανιώτη Παύλου Πολάκη. «ΑΥΤΗ Η “ΕΚΔΗΛΩΣΗ” ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! Είναι προσβολή στο αίμα των γονιών και των παππούδων μας, στην ιστορία της Κρήτης , στο δημοκρατικό φρόνημα του λαού της!». Αυτά μεταξύ άλλων δηλώνει με αποφασιστικότητα ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, σχετικά με την ανακοίνωση της οργάνωσης εκδήλωσης το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial”, με αφορμή τη συμπλήρωση ”80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης” με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers.

Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα της οργάνωσης που καλεί στην “εκδήλωση” και η οποία χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που παραπέμπουν στο Γ΄ Ράιχ, ενώ άγνωστο παραμένει επίσης το εάν έχουν απευθυνθεί στις αρχές των Χανίων και της Κρήτης για μια τέτοια προκλητική διοργάνωση. Μάλιστα, η συμμετοχή στην εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους έχει κόστος 365 ευρώ το άτομο, ενώ στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια το σχέδιο των οποίων σαφώς παραπέμπει σε ναζιστικά σύμβολα. Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν τέλος δημοσιεύματα που μιλούν για εμπλοκή βραβευμένων Ελλήνων αστυνομικών και άλλων στην «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» που αναβιώνει την εναέρια εισβολή των Γερμανών για να τους… τιμήσει.

Ενώ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συνεχίζει απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών…: «Από ποιον πήραν άδεια αυτοί οι μεταμφιεσμένοι νεοναζί για να “τιμήσουν” την επίθεση των αλεξιπτωτιστών του Χίτλερ στην Κρήτη το Μάη του 41;  Που βρίσκουν το θράσος τα κατακάθια της ανθρώπινης ιστορίας να προβαίνουν σε τέτοια ανακοίνωση για εκδήλωση και μάλιστα με “πτώση αλεξιπτωτιστών” στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαλεμε;  Καλώ όλες τις αρχές του νησιού από την περιφέρεια, τους δημάρχους, μέχρι τους τους συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς, να καταδικάσουν αυτή την προγραμματιζόμενη “εκδήλωση” και με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουν να γίνει. Περιμένω άμεση απάντηση από τους Υπουργούς».

 

 

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter