Απίστευτο περιστατικό στην Τήνο: Πήγε για ακτινογραφία σε κτηνίατρο λόγω βλάβης στο Κέντρο Υγείας

Απίστευτο περιστατικό στην Τήνο: Πήγε για ακτινογραφία σε κτηνίατρο λόγω βλάβης στο Κέντρο Υγείας

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας μαρτυρά περιστατικό που καταγράφηκε σήμερα, καθώς στην Τήνο το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τις 15 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να πάνε σε γειτονικό νησί.

Ωστόσο, το εν λόγω γεγονός ο ήρθε στη δημοσιότητα μετά την καταγγελία κτηνιάτρου στο νησί ότι «ένας πολίτης ήθελε μία ακτινογραφία ρουτίνας, δεν ήταν για κάποια επείγουσα ανάγκη και επειδή δεν μπορούσε να έχει αυτήν την υπηρεσία στην Τήνο, του πρότειναν να απευθυνθεί σε εμένα».

Ο Μανώλης Βορίσσης, δήλωσε στο Mega δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι του νησιού χρειάζεται να βγάλουν ακτινογραφία, αλλά αυτό δε συμβαίνει λόγω βλάβης. «Γνωστοί μου είχανε περάσει Covid στο νησί και τους είχε μείνει ένας υπολειμματικός βήχας. Ποτέ δεν μπόρεσαν να έχουνε μία ακτινογραφία θώρακος».

«Για εμάς τους νησιώτες αυτό είναι μεγάλος γολγοθάς το να φύγουμε να πάμε σε άλλο νησί, πολλές φορές μπορεί να λείψεις μία ολόκληρη μέρα για να βγάλεις μία απλή ακτινογραφία. Είναι λυπηρό έως και εξοργιστικό, η ακτινογραφία είναι βασική ιατρική», λέει ο κτηνίατρος.

Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας της Τήνου ισχυρίζεται πως περιμένει την έγκριση για την αντικατάσταση και την επαναλειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος.

«Το ακτινολογικό υπέστη βλάβη, κάηκε δηλαδή ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης 15/12. Περιμένουμε την έγκριση για να προβούμε στην αντικατάσταση. Είναι ουσιαστικά η γραφειοκρατία που ισχύει στην Ελλάδα και που δυστυχώς λόγω αυτής αυξάνονται τα προβλήματα τα ήδη υπάρχοντα», λέει η πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Τήνου, Θεοδώρα Παπαδοπούλου.

 

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter