Απίστευτο περιστατικό τρανσοφοβίας στη Νέα Υόρκη: Πέρασαν ροζ χειροπέδες σε διεμφυλική για να την εξευτελίσουν

Απίστευτο περιστατικό τρανσοφοβίας στη Νέα Υόρκη: Πέρασαν ροζ χειροπέδες σε διεμφυλική για να την εξευτελίσουν

Απίστευτο περιστατικό τρανσοφοβίας σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη όπου ένας αστυνομικός του New York Police Department, πέρασε ροζ χειροπέδες σε μία τρανστζέντερ προκειμένου να την εξευτελίσει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν την Linda Dominguez τη στιγμή που περπατούσε προς το σπίτι της στο Claremont Park του Μπρονξ, σύμφωνα με τη δικογραφία. 

Η Ισπανίδα εξήγησε στους αστυνομικούς πως δε μιλά καλά αγγλικά και τους έδωσε το προηγούμενό της όνομά, πριν τη μετάβαση, επειδή οι αστυνομικοί της το είχαν ζητήσει σε προηγούμενη σύλληψη. Όταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα, έδωσε το κανονικό της όνομα και έδωσε εξηγήσεις στους αστυνομικούς. 

Εκεί όμως, σύμφωνα με την Πολιτική Αγωγή, η κυρία Dominguez είδε και άλλους ανθρώπους να φορούν χειροπέδες αλλά κανείς από τους άλλους δε φορούσε ροζ. Ο λόγος; Της είχαν φορέσει διαφορετικές χειροπέδες για να την εξευτελίσουν, όπως τονίζει η δικηγόρος της.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναφέρονταν σε εκείνη με τη λέξη «αυτός» σαν να ήταν άντρας.

Σημειώνεται πως η Dominguez συνελήφθη επειδή περπατούσε μόνη της, μετά τη δύση του ηλίου, στο πάρκο αλλά και για ψευδή στοιχεία.

Η εκπρόσωπος του NYPD αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: New York Post

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter