Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Έρευνα του ΟΗΕ

Απίστευτο ποια χώρα είναι πρώτη στο τοπ-20 της κατανάλωσης κοκαΐνης (Λίστα)

Στη δημοσιότητα δόθηκε έρευνα του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC) η οποία παρουσιάζει την κατανάλωση κοκαΐνης σε κάθε χώρα του κόσμου, ενώ αντίστοιχες μελέτες διενεργήθηκαν και για την κατανάλωση αλκοόλ, τσιγάρων κι άλλων ουσιών.

Όσο κι ακούγεται παράδοξο ή απίθανο, η γειτονική μας Αλβανία κρατάει τα σκήπτρα της πρωτιάς στην κατοχή και κατανάλωση της κοκαΐνης σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως φαίνεται από την εν λόγω έρευνα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το ποσοστό των Αλβανών που κάνει χρήση κοκαΐνης αγγίζει το 2,5% δίνοντας στην βαλκανική χώρα μία θλιβερή κι ανησυχητική πρωτιά. Στη σχετική λίστα, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν η Σκοτία με 2,34%, την τρίτη οι ΗΠΑ με 2,3% κι έπονται Αγγλία-Ουαλία με 2,25%,  Ισπανία με 2,2%,  Αυστραλία με 2,1%, Ουρουγουάη με 1,8%,  Χιλή με 1,73% και Ολλανδία με 1,6%.

Έκπληξη συνιστά το γεγονός ότι η Κολομβία, το κράτος με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης, καταλαμβάνει την 34η θέση, κάνοντας σαφές πως η εγχώρια παραγωγή προορίζεται σχεδόν αποκλειστικά για εξαγωγές μέσω των διάσημων κι αδίστακτων καρτέλ ναρκωτικών της περιοχής.

Όσον αφορά την κατανάλωση διάφορων προϊόντων κι ουσιών, το μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ ανήκει στην Λευκορωσία, μαριχουάνας στην Ισλανδία και μπύρας στην Τσεχία, ενώ το Μαυροβούνιο παίρνει τα σκήπτρα στην κατανάλωση τσιγάρων. Η Ανδόρα κατέχει την πρωτιά στην κατανάλωση κρασιού, η Φινλανδία στον καφέ, η Παραγουάη στο τσάι, ενώ οι ΗΠΑ στην κατανάλωση ζάχαρης και κρέατος.

Ακολουθεί το τοπ-20 στην κοκαΐνη.

Αλβανία - 2.5% ανά πληθυσμό που κάνει χρήση

Σκοτία - 2.34%

ΗΠΑ -  2.3%

Αγγλία-Ουαλία - 2.25%

Ισπανία - 2.2%

Αυστραλία - 2.1%

Ουρουγουάη - 1.8%

Χιλή - 1.73%

Ολλανδία - 1.6%

Ιρλανδία - 1.5%

Καναδάς - 1.46%

Αρούμπα - 1.3%

Βερμούδες - 1.3%

Γκάνα - 1.1%

Ιταλία - 1.1%

Γαλλία - 1.1%

Ισραήλ - 1.07%

Ισλανδία - 1.06%

Κόστα Ρίκα - 1.06%

Λουξεμβούργο - 1.04%

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.