Απίστευτο: Συμμαχική χώρα των ΗΠΑ εκτόξευσε πανάκριβο Patriot για να καταρρίψει drone! (Video)

Απίστευτο: Συμμαχική χώρα των ΗΠΑ εκτόξευσε πανάκριβο Patriot για να καταρρίψει drone! (Video)

Και όμως συνέβη αντίθετα σε οποιαδήποτε λογική. Συμμαχική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών εκτόξευσε πανάκριβο πύραυλο Patriot για να κατεβάσει ένα drone!!!

Ένας πύραυλος Patriot, το κόστος του οποίου ανέρχεται περίπου στα 3 εκατομμύρια δολάρια, χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη ενός μικρού quadcopter drone, ανακοίνωσε Αμερικανός στρατηγός.

Την κατάρριψη πραγματοποίησε «σύμμαχος των ΗΠΑ» όπως είπε ο στρατηγός Ντέιβιντ Πέρκινς σε στρατιωτικό συμπόσιο. «Το quadcopter που κόστιζε περίπου 200 δολάρια από το Amazon.com δεν είχε ελπίδα εναντίον ενός Patriot» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο γνωστό αμερικανικής προέλευσης αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα (υπάρχει και στο ελληνικό οπλοστάσιο), το οποίο κατευθύνει τους πυραύλους του στον στόχο μέσω ραντάρ. «Οπότε αυτό δούλεψε σωστά, εντάξει, και λατρεύουμε τους πυραύλους Patriot μας» είπε, συμπληρώνοντας βεβαίως πως η χρήση τέτοιων μεγάλων αντιαεροπορικών πυραύλων εναντίον τέτοιων στόχων δεν είναι ακριβώς συμφέρουσα από οικονομικής άποψης.

Σημειώνεται πως, τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν αναφορές πως κάποιες οργανώσεις, πχ στο Ιράκ, έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν όπλα σε μικρά, διαθέσιμα στο εμπόριο, drones και να τα χρησιμοποιούν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Δεν είμαι σίγουρος πως πρόκειται για μια καλή οικονομική αναλογία» είπε ο στρατηγός, όχι χωρίς χιούμορ, μιλώντας για την ιδέα της χρήσης των Patriot ως αμυντικού μέσου εναντίον τους στο συμπόσιο Global Force της Association of the United States Army στην Αλαμπάμα. «Βασικά, εάν είμαι ο εχθρός, τότε θα σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να πάω απλά στο eBay και να αγοράσω όσα περισσότερα quadcopters των 300 δολαρίων μπορώ και να τους κάνω να ξοδέψουν όλους τους πυραύλους Patriot εκεί έξω».

Δεν δόθηκαν παραπάνω πληροφορίες για το περιστατικό, όπως το πότε ή πού έλαβε χώρα, αλλά ο Πέρκινς περιέγραψε την πλευρά που εκτόξευσε τον πύραυλο ως «πολύ στενό σύμμαχο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter