Απίστευτο θράσος Κεραμέως: Επικαλείται τη θεωρία του Δαρβίνου στην… αγωγή κατά των Εκπαιδευτικών

Απίστευτο θράσος Κεραμέως: Επικαλείται τη θεωρία του Δαρβίνου στην… αγωγή κατά των Εκπαιδευτικών

Το θράσος της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ξεπέρασε κάθε όριο –ιδιαίτερα της λογικής- όταν μέσα στο κείμενο της αγωγής της κατά της απεργίας των Εκπαιδευτικών, επικαλείται τον Δαρβίνο και την εξέλιξη των Ειδών, ενδεχομένως για να υποστηρίξει τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της ως… πρόοδο.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο Δαρβίνος στο έργο του «Η καταγωγή των ειδών»  που εκδόθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1859 έθεσε τις βάσεις της εξελικτικής βιολογίας. Το έργο αυτό του Δαρβίνου εισήγαγε τη θεωρία ότι οι πληθυσμοί εξελίσσονται από γενιά σε γενιά με τη διαδικασία της φυσικής επιλογής. Πιο συγκεκριμένα «Η Καταγωγή των Ειδών» εμπεριέχει δύο βασικές θέσεις: α) ότι όλα τα είδη προήλθαν, μέσω τροποποιήσεων, από κοινά προγονικά είδη και β) ότι οι τροποποιήσεις αυτές οφείλονται στη φυσική επιλογή που δρα πάνω στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ατόμων ενός είδους.

Με απλά λόγια η «Καταγωγή των Ειδών» είναι κόκκινο πανί για την Εκκλησία αφού διακηρύσσει την επιστημονική θεώρηση της εξέλιξης.

Αλλά η Νίκη Κεραμέως –άγνωστο πως πάντρεψε το Δαρβίνο και τη Θρησκεία- επικαλείται στον σκοταδισμό της κάτι το οποίο προφανώς υποστηρίζουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και όταν λέμε προοδευτικές, δεν εννοούμε τις δυνάμεις του νεοφιλελεύθερου σκοταδισμού που στηρίζει η κυρία Κεραμέως.

Γράφει στην αγωγή της η Νίκη Κεραμέως:

«Συγχρόνως ανοίγουν το δρόμο (σ.σ οι Ομοσπονδίες) , ώστε μελλοντικώς οι ίδιες να καθορίζουν τα πάντα στην εκπαίδευση  καθώς αύριο μπορεί να επιλέξουν να  απεργήσουν και από τη διδασκαλία της Δαρβινικής θεωρίας εξέλιξης των ειδών, μεθαύριο από την επιτήρηση των μαθητών , σε μερικούς μήνες από την παράδοση βαθμολογίας και την επόμενη χρονιά από τη διδασκαλία εγκεκριμένων βιβλίων. Αντίστοιχα ένας εργάτης εργοταξίου μπορεί να απεργήσει από το καθήκον του να φέρει κράνος ένας υγειονομικός από την υποχρέωση πλυσίματος των χεριών και ένας πυροσβέστης ειδικώς και μόνον από τη χρήσης νερού».

H φράση αυτή περιέχεται στην αγωγή (σελίδα 17) που κατέθεσε χτες 30-9-2021, η υπουργός κατά των συνδικαλιστικών σωματείων προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη η αποχή- απεργία των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολείων κάτι το οποίο τελικά πέτυχε καθώς το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημά της.

Αλλά τι σημασία έχει η επιστήμη και η πρόοδος μπροστά στα ταξικά και ακροδεξιά πιστεύω της υπουργού; Τι σημασία μπορεί να έχει η πραγματικότητα μπροστά στην σκοπιμότητα της υπουργού;

Πάντως πολλοί προσπάθησαν να συγχρονίσουν τις δύο απόψεις επικαλούμενοι για παράδειγμα τις θρησκευτικές αλληγορίες…

Εξάλλου με τον ίδιο εύκολο τρόπο μπέρδεψαν τα ράσα με τον… Μέγα Αλέξανδρο.

Θα είχαν κανένα πρόβλημα να επικαλεσθούν τον Δαρβίνο που… προανήγγειλε την εξέλιξη σε νεοφιλελεύθερα αρπακτικά;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter